sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Ota välikausi haltuun kämmekkäilläHaasteellinen välikausi on taas täällä. Kesävaatteiden aika on ohi, mutta toisaalta talven toppavaatteet tuntuvat vielä hieman liian lämpimiltä. Käsien vaatetuksen (?) suhteen homma on helpompi: välikautena käsiin puetaan kämmekkäät. Jättävät kivasti sormet käyttöön, mutta myös lämpöä on tarjolla. Ovat vieläpä suht helpot tehdä!

Syysneulomisen aika alkaa olla käsillä.
Se onkin sitten makuasia, minkälaiset kämmekkäät kukin haluaa tehdä. Ideoita riittää loputtomiin, rajoittava tekijä lienee vaikeusaste. Homman voi tehdä helposti, vaikeasti tai jotain siltä väliltä. 

Miten olisi suomukämmekkäät? ☺


Alla perusohje kämmekkäiden tekoon, joka toimii hyvänä perustana kaikille tässä esitellyille versioille. Lisäksi löydät linkit suomuvirkkaukseen ja pöllökuvioon postauksen loppupuolelta.

Novitan monivärilankaa kaksinkertaisella tehtynä, puikoilla 5
  • Luo 30 s, jaa kolmelle puikolle. I puikolle 9 s, II puikolle 9 s, III puikolle 12 s.
  • Neulo joustinneuletta 3 o 3 n, kunnes vartta n. 10 cm.
  • Neulo sileää neuletta 3 kerrosta, kolmannen lopussa aloita peukalon lisäykset. Tee lisäys joka kolmannella kerroksella aina III puikon lopussa (lisäys toiseksi viimeisen neulotun silmukan jälkeen) ja I puikon alussa (lisäys ensimmäisen neulotun silmukan jälkeen). Neulo seuraavalla kerroksella uudet silmukat takareunastaan. Tee sitten välikerros ja seuraavaksi taas lisäyskerros. Lopeta lisäykset kun olet luonut kummallekin puikolle 4 uutta silmukkaa.
  • Poimi peukaloa varten luodut 8 silmukkaa erilliselle langalle ja jätä odottamaan. Jatka muun työn neulomista normaalisti suljettuna sileänä neuleena 5 kerrosta. Aloita sitten taas joustinneule 3 o 3 n. Jatka sitä 6 kerrosta.
  • Kavenna seuraavalla kerroksella niin, että lopputulos on 2 o 3 n. Jokaisen 3 oikean silmukan kohdalla kavennat yhden pois. Nurjista ei kavenneta mitään. Neulo tätä 4 kerrosta.
  • Päättele ylivetokavennuksin eli nosta ensimmäinen silmukka, neulo seuraava ja vedä tämä nostettu neulotun yli. 
  • Poimi peukaloa varten luodut silmukat kahdelle puikolle, molemmille tulee siis 4 silmukkaa. Poimi vielä tyhjän reiän reunasta 5 silmukkaa ja neulo sileää neuletta ympäri kunnes reuna yltää peukalon niveleen. Päättele ylivetokavennuksilla.

Tästä voit tutustua suomuvirkkaukseen. Helpot ja ymmärrettävät ohjeet!

Tai sittenkin pöllökämmekkäät? ☺

Mikäli yllä olevat pöllökämmekkäät olisivat tämän syksyn "se juttu", tutustu ohjeisiin ja vinkkeihin tästä linkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti