Joskus muinoin kuulin sanan ”keikauskakku” ja
vasta myöhemmin tajusin mikä siinä on ideana. Ainesosat siis ladotaan vuokaan
väärässä järjestyksessä ja lopputulos kumotaan ympäri. Varsinainen yllätys ei
siis vielä näy uunin ikkunasta vaan pitää malttaa hetki.
Lisäksi sain jostain
päähäni idean, että olisi kiva ostaa sydämen muotoinen uunivuoka. Onhan se ihan
kiva ei siinä mitään ☺. Ainoa, että jos
tarkemmin ajattelee, se on lievästi epäkäytännöllinen – varsinkin kun kyse EI
ole irtopohjavuoasta.
Niin, sydänvuoka ajatuksena on kiva, mutta tämä vaihe on se kriittisin. Lopputulos voi joko olla täydellinen tai epäonnistua täysin. Näyttäisi vielä ainakin olevan kasassa ☺. |
Tarkoitushan
on tarjota kakut ja piirakat sydämenmuotoisina, ilman sitä vuokaa. Ja tämä siis
meinaa, että vuoka on käännettävä ympäri, jotta lopputulos olisi nätti. Kivaa,
mutta epäkäytännöllistä.
Noh, vuoka
oli halpa ja tuleehan kakuista sydämellisiä ☺.
Tässä ohje gluteenittomaan omenakeikauskakkuun, yllättäen sydämenmuotoisena. ☺
- 2-3 omenaa
- 1/2 dl juoksevaa margariinia (L)
- 3/4 dl fariinisokeria
Taikina
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 munaa
- 1 banaani
- 1 dl omenasosetta
Kuori ja
viipaloi omenat. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja ripottele pohjalle kaneli.
Levitä seuraavaksi juokseva margariini, omenaviipaleet ja fariinisokeri.
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Survo erillisessä astiassa munat, banaani ja
omenasose. Yhdistä kuivat ja nestemäiset aineet. Kaada vuokaan omenaviipaleiden
päälle.
Paista 175
asteessa 25-30 minuuttia, uunista riippuen. Kypsä kakku uunista ulos ja ympäri - omalla vastuulla ☺.
Uunista ulos. Tässä vaiheessa kakku on siis väärinpäin – tai siis vuoassa oikeinpäin – tai siis … ☺ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti