kotiliesi

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

GLUTEENITON OMENAKEIKAUSKAKKU



Joskus muinoin kuulin sanan ”keikauskakku” ja vasta myöhemmin tajusin mikä siinä on ideana. Ainesosat siis ladotaan vuokaan väärässä järjestyksessä ja lopputulos kumotaan ympäri. Varsinainen yllätys ei siis vielä näy uunin ikkunasta vaan pitää malttaa hetki. 


Lisäksi sain jostain päähäni idean, että olisi kiva ostaa sydämen muotoinen uunivuoka. Onhan se ihan kiva ei siinä mitään ☺. Ainoa, että jos tarkemmin ajattelee, se on lievästi epäkäytännöllinen – varsinkin kun kyse EI ole irtopohjavuoasta.

Niin, sydänvuoka ajatuksena on kiva, mutta tämä vaihe on se kriittisin. Lopputulos voi joko olla täydellinen tai epäonnistua täysin. Näyttäisi vielä ainakin olevan kasassa ☺.

Tarkoitushan on tarjota kakut ja piirakat sydämenmuotoisina, ilman sitä vuokaa. Ja tämä siis meinaa, että vuoka on käännettävä ympäri, jotta lopputulos olisi nätti. Kivaa, mutta epäkäytännöllistä.

Noh, vuoka oli halpa ja tuleehan kakuista sydämellisiä ☺.



Tässä ohje gluteenittomaan omenakeikauskakkuun, yllättäen sydämenmuotoisena. ☺


  • 2-3 omenaa
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia (L)
  • 3/4 dl fariinisokeria

Taikina

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 munaa
  • 1 banaani
  • 1 dl omenasosetta

Kuori ja viipaloi omenat. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja ripottele pohjalle kaneli. Levitä seuraavaksi juokseva margariini, omenaviipaleet ja fariinisokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Survo erillisessä astiassa munat, banaani ja omenasose. Yhdistä kuivat ja nestemäiset aineet. Kaada vuokaan omenaviipaleiden päälle.


Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia, uunista riippuen. Kypsä kakku uunista ulos ja ympäri - omalla vastuulla ☺.
 

Uunista ulos. Tässä vaiheessa kakku on siis väärinpäin – tai siis vuoassa oikeinpäin – tai siis … ☺
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti