kotiliesi

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

GLUTEENITON VUOKALEIPÄ

Jos leivän leipomisessa haluaa helpolla päästä - ja vieläpä gluteenittomasti - niin tässä on resepti siihen! ☺ Tämän valmistamista ei varsinaisesti kehtaa väittää edes leipomiseksi; ainekset sekoitetaan todella nopeasti yhteen ja käsiä ei upoteta taikinaan missään vaiheessa. Tarvitseeko aina nähdä tuntien vaiva? Ei minusta! ☺

Mukaan saa halutessaan toki upottaa vaikka mitä siemeniä (sun muita sattumia) jos tykkää, soveltaminen on sallittua! ☺

Gluteeniton vuokaleipä (L)

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl kermaviiliä (L)
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 dl juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan öljy ja kermaviili.

Sekoita jauhojen kanssa keskenään leivinjauhe, suola, sokeri, ruokasooda ja juustoraaste. Yhdistä kuivat ja nestemäiset aineet samaan kippoon ja sekoita.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja ripottele päälle hieman gluteenittomia jauhoja.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. 

Kuivat aineet sekoitetaan nestemäisten kanssa. 




Ennen uuniin menoa taikinan päälle voi ripotella jauhoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti