keskiviikko 29. marraskuuta 2017

HELPOT GLUTEENITTOMAT JOULUTORTUT

Joululeipojat voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: 1) ne, jotka tekevät kaiken itse - SIIS KAIKEN 2) välimallin leipojat - sopivasti valmista ja sopivasti itse tehtyä 3) mennään sieltä mistä aita on matalin. Jokainen meistä tuntee jonkun jokaisesta kategoriasta - ja osaa oletettavasti sijoittaa myös itsensä johonkin. Joululeivonnan suhteen väittäisin kuuluvani kakkoskategoriaan. Nykyään kun saa niin kivasti valmiina kaikkea - ja aivan syötäviä ovat, ei voi valittaa. Sitäpaitsi gluteeniton joululeivonta on ... että jos haluat pettymyksiä kokea niin tartu taikinaan vaan, et varmana onnistu!


Ei ole vaikeaa! Jokainen välimallin gluteeniton leipuri onnistuu! ☺

Jos nyt ihan asioiden ytimeen mennään niin tämä on se ongelma: gluteenittomat tortut eivät nouse lehteviksi ja näteiksi. Tämän kanssa kun tekee "sovinnon" niin joulu voi sujua ihan kivasti ☺. Oma joululeivontasuosikkini ovat nämä simppelit joulutortut. Piparimuotilla Schärin pakastelehtitaikinasta "torttuja", joiden keskelle omenamarmeladia teelusikallinen. Tarjolle laittaessa voi ripotella tomusokeria päälle. Kehtaa tarjota ja ovat hyviä pikkunaposteltavia! ☺Gluteenittomat joulutortut (L)


  • Gluteenitonta lehtitaikinaa (Schär pakasteesta)
  • 1 muna voiteluun
  • Omenamarmeladia


Taikinan pitää antaa sulaa huoneenlämmössä 3 tuntia. Sitten vaan kaulimella lättänäksi koko setti ja piparimuotilla torttupohjia. Asetellaan nätisti lomittain uunipellille, voidellaan munalla ja lopuksi keskelle teelusikalla omenamarmeladia. Itse en perusta luumumarmeladista, siksi tämä valinta. Paistoaika n. 10 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti