kotiliesi

tiistai 7. marraskuuta 2017

KINUSKINEN MARJAPIIRAKKA (GLUTEENITON)

Koristelu on vapaavalintaista. Tämä oli tulossa kahvipöytään, jossa juhlistettiin 40-vuotishääpäivää - siksi asianmukainen rekvisiitta. ☺
Tässäpä ohje gluteenittomaan kinuskiseen marjapiirakkaan. Halusin kokeilla vähän erimakuista tuorejuustoa, joten siksi tämä valinta. Varsin syötävää, suosittelen! ☺


Jäiset marjat kannattaa pöyhiä perunajauhoissa.

Kinuskinen marjapiirakka (G + L)


Pohja


  • 1 dl sulaa margariinia/voita (L)
  •  ½  dl sokeria
  • 1 muna
  •  4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria


Marjat levitetään vuoan pohjalle, jonne taikina on muotoiltu.

Täyte


  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl mansikoita
  • (1 rkl perunajauhoja)
  • 1 rasia kinuskituorejuustoa (L)
  • 1 muna
  • ½  dl sokeria


Täyte peittää lähes kaikki marjat.
Sekoita sula margariini/voi, sokeri ja muna kulhossa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita molemmat kevyesti keskenään. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle, ulottaen hieman myös reunoille. Mikäli käytät jäisiä marjoja, sotke niiden kanssa ensin perunajauhot. Kippaa lopuksi vuoan pohjalle.

Vatkaa muna, sokeri ja rasiallinen kinuskituorejuustoa. Kaada seos marjojen päälle ja paista kokonaisuus uunin alaosassa 175 asteessa 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti