Koristelu on vapaavalintaista. Tämä oli tulossa kahvipöytään, jossa juhlistettiin 40-vuotishääpäivää - siksi asianmukainen rekvisiitta. ☺ |
Jäiset marjat kannattaa pöyhiä perunajauhoissa. |
Kinuskinen marjapiirakka (G + L)
Pohja
- 1 dl sulaa margariinia/voita (L)
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Marjat levitetään vuoan pohjalle, jonne taikina on muotoiltu. |
Täyte
- 1 dl mustikoita
- 1 dl mansikoita
- (1 rkl perunajauhoja)
- 1 rasia kinuskituorejuustoa (L)
- 1 muna
- ½ dl sokeria
Täyte peittää lähes kaikki marjat. |
Sekoita sula margariini/voi, sokeri ja muna kulhossa.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita molemmat kevyesti keskenään. Taputtele
taikina piirakkavuoan pohjalle, ulottaen hieman myös reunoille. Mikäli käytät
jäisiä marjoja, sotke niiden kanssa ensin perunajauhot. Kippaa lopuksi vuoan
pohjalle.
Vatkaa muna, sokeri ja rasiallinen kinuskituorejuustoa.
Kaada seos marjojen päälle ja paista kokonaisuus uunin alaosassa 175 asteessa
35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti