perjantai 10. marraskuuta 2017

VILLASUKKAHAASTEHaaste otetaan vastaan vähintään kerran vuodessa, koska ei saa unohtaa kantapään tekoa. Kyllä sen aina jostain muistin syövereistä kaivaa, mutta ei se heti lähde sujumaan kuin pyörällä ajo. Toisaalta sitten kun sen taas oivaltaa, niin tekisi mieli vaan neuloa villasukkia ja kantapäitä koko ajan!

Nykyään kuulee paljon, kuinka ihmiset ”tilittää” kun ei kukaan enää neulo villasukkia. Tekisi mieli sanoa jotain, toisaalta ihan hauskaa kyseisissä tilanteissa vain myhäillä; tietäisitte vaan… Ja sama koskee lapasia, kaulahuiveja, pipoja, kynsikkäitä, säärystimiä… Mitä nyt langoilla ja puikoilla saa aikaan. 
Vajaan sentin levyinen satiniinauha toimii parhaiten
 ns. tennarisukissa.

Tässä siis muutamia työnäytteitä – jotkut tuoreita, toiset vähän vanhempia. Paras ohje mielestäni villasukan neulomiseen löytyy Novitalta. Se on selkeä ja helppolukuinen – ja lopputuloksena on oikeasti villasukat.
Perusharmaat villasukat, erittäin onnistuneella kantapäällä. ☺

Onnistunutta kantapäätä kestää katsella - itsehän sitä on kaikkein kriittisin näissä hommissa!
Ja tässä näyte siitä, mitä jämälangoista voi saada aikaan. Helpointa on omistaa kahdet pyöröpuikot ja tehdä molempia sukkia vuorotellen - näin pysyy kärryillä langan menekistä. Jämälangat kun tunnetusti saattavat loppua kesken ja tietenkään kyseistä lankaa ei saa ostettua mistään ...     
Nauhasukat, joissa käytin luistimennauhoja. Olivat tarpeeksi pitkät. ☺  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti