kotiliesi

torstai 7. joulukuuta 2017

GLUTEENITTOMAT VALKOSUKLAAPIKKULEIVÄT
Valkosuklaa on meille laktoosivammaisille harvinaista herkkua. Käsittääkseni kun kyseistä tuotetta ei koskaan pystytä (?) valmistamaan täysin laktoosittomasti. Tai jos pystytään niin se on kallista, hankalaa tai jotain ... Onneksi nykyään pystytään saamaan valkosuklaan maku tuotteisiin kaikenlaisilla aromeilla. ☺ Tilanne ei siis ole täysin tuhoontuomittu!

Nämä valkosuklaapikkuleivät ovat naurettavan helppoja makeita herkkuja. Taikina on muunneltua gluteenitonta "murotaikinan tapaista", ja tähän on ympätty mukaan salainen ainesosa: valkosuklaan makuisia marenkeja.  
Valkosuklaapikkuleivissä on mukava suutuntuma. ☺

Pari vinkkiä: kun keksit ovat tulleet uunista, älä räplää niitä, ne hajoavat pehmeyttään. Anna niille aikaa, ne tekeytyvät kyllä. ☺ Ja toisekseen levitä taikinanokareet tarpeeksi väljästi, ovat kovia tarttumaan toisiinsa kiinni loppuvaiheessa.


Gluteenittomat murotaikinakeksit (L) n. 12 kpl


  • 100 g voita (L)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Murennettuja valkosuklaamarenkeja (G + L)Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Yhdistä gluteenittomat jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Lisää mukaan haluamasi muut makuaineet, itse käytin valkosuklaamarenkeja, jotka murensin sekaan.

Sekoita vielä kaikki aineet keskenään ja ota sopivan kokoisia taikinanokareita ja litistä ne uunipellille. Tai jos haluat kikkailla erimuotoisia, kaikki käy. Itse voisin seuraavan kerran kokeilla piparimuoteilla erilaisia variaatioita. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti