kotiliesi

lauantai 9. joulukuuta 2017

NAKKISOPPAA JA LÄMPPÄREITÄ




Joskus on kiva mennä sieltä, mistä aita on korkein – nyt ei. Joulua edeltävässä ajanjaksossa on muutenkin ihan tarpeeksi kaikkea hässäkkää, joten säästetään edes vähän voimavaroja!

Ihan perinteisesti siis nakkisoppaa ja lämpimiä voileipiä, siinäpä se. Ei ehkä se tavallisin yhdistelmä, mutta ihan toimiva. Leivät voivat olla lähes mitä tahansa vaaleaa leipää, gluteenitonta tai tavallista – mikä kenellekin sopii. Täytteen voi valita ihan millä perusteella vaan: joku jämä jääkaapissa, oli kaupassa tarjouksessa, sopii ruokavalioon …


Nakkikeitto 4-6 annosta (G + L)

  • 1 l vettä
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 4 isoa porkkanaa
  • paketti nakkeja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta
  • 1 kasvisliemikuutio


Laita vesi kiehumaan ja kuori perunat sekä porkkanat. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat – lisää molemmat kiehuvaan veteen. Heitä sekaan tässä kohtaa kasvisliemikuutio.
Ruskista paloitellut nakit kevyesti pannulla ja lisää mukaan kun kasvikset alkavat olla kypsiä. Mausta loppuvaiheessa vielä suolalla ja yrttimausteseoksella.



Täytteeksi voi laittaa lähes mitä vaan - tässä savukalaa. ☺
Lämpimät voileivät


  • 6 leipäviipaletta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • N. 150 g savulohta (tai mitä vaan täytettä)
  • 2 tomaattia
  • 1 tl oreganoa




Sekoita keskenään juustoraaste ja kevyesti vatkatut munat. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele täyte leipien päälle ja sen jälkeen tomaattiviipaleet. Ripottele oregano ja levitä lopuksi muna-juustoraasteseos. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Munajuustomössö sulaa kivasti uunissa leipien päälle. ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti