Päätin kokeilla perinteisen pizzataikinan sijasta hieman
erilaista vaihtoehtoa. Kokeiluun päätyi Vuohelan Herkun valmis piirakkataikina.
Ei ollenkaan huonompi tuote! 😊 Suht helppo käsitellä jauhojen avulla, sulaa
huoneenlämmössä kolmessa tunnissa ja on muutenkin piirakkamainen eikä omituinen
”teollinen klöntti” mitä useimmat gluteenittomat pakastetaikinat ovat.
![]() |
Vuohelan Herkun valmistaikina osoittautui varsin toimivaksi ratkaisuksi! ☺ |
Jaa miksi valmistaikina? Noh itsetehty gluteeniton
pizzataikina on jotenkin sellaista, miten sen nyt muotoilisi … parin tunnin
päästä kivikovaa betonia. Okei, varmaan sen voi tehdä monellakin tavalla (!),
mutta kun on olemassa hyviä valmisvaihtoehtoja niin mennään sieltä ”aidan
puolesta välistä” 😊.
Joulunpyhien jälkeen on aika unohtaa jouluruoat – tai edes
mitään sinne päin olevat ruoat. Uuden vuoden illanistujaisten tarjottaviksi
sopivat minipizzat. Kylkiäiseksi voi väsätä vaikka raikkaan salaatin tai ostaa
kaupasta jonkun valmiin ei-mitenkään-jouluun-viittaavan vaihtoehdon – kukin
tyylillään 😊.
Gluteenittomat minipizzat 10 kpl
- 1 pkt Vuohelan Herkun valmista piirakkataikinaa (pakaste, G + L)
- 1 pieni prk herkkusieniviipaleita
- 1 prk tonnikalaa
- 2 tomaattia
- 1 dl juustoraastetta
- 1 tl pizzamaustetta
- 1 tl oreganoa
![]() |
Taikina on helppo painella muffinssivuoan koloihin. |
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön 3-5 tuntia ennen aiottua
valmistushetkeä. Kauli taikinaa gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen. Muotoile
taikinasta pyöreähköjä siivuja vaikkapa juomalasin pohjan avulla. Mikäli käytät valmista muffinssipeltiä, kannattaa kolot voidella. Asettele muffinssivuokiin ja taita hieman
reunoja ylöspäin. Levitä lusikalla tomaattipyreetä pohjalle. Lado päälle
haluamasi minipizzan täytteet ja pizzamauste. Toiseksi viimeisenä tomaattisiivut – yksi per
muffinssikolo, seuraavaksi ripottele oregano ja lopuksi juustoraaste. Paista
200 asteessa n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti