perjantai 29. joulukuuta 2017

UUDENVUODEN NAPOSTELTAVAT
Päätin kokeilla perinteisen pizzataikinan sijasta hieman erilaista vaihtoehtoa. Kokeiluun päätyi Vuohelan Herkun valmis piirakkataikina. Ei ollenkaan huonompi tuote! 😊 Suht helppo käsitellä jauhojen avulla, sulaa huoneenlämmössä kolmessa tunnissa ja on muutenkin piirakkamainen eikä omituinen ”teollinen klöntti” mitä useimmat gluteenittomat pakastetaikinat ovat. 

Vuohelan Herkun valmistaikina osoittautui varsin toimivaksi ratkaisuksi! ☺
Jaa miksi valmistaikina? Noh itsetehty gluteeniton pizzataikina on jotenkin sellaista, miten sen nyt muotoilisi … parin tunnin päästä kivikovaa betonia. Okei, varmaan sen voi tehdä monellakin tavalla (!), mutta kun on olemassa hyviä valmisvaihtoehtoja niin mennään sieltä ”aidan puolesta välistä” 😊.

Joulunpyhien jälkeen on aika unohtaa jouluruoat – tai edes mitään sinne päin olevat ruoat. Uuden vuoden illanistujaisten tarjottaviksi sopivat minipizzat. Kylkiäiseksi voi väsätä vaikka raikkaan salaatin tai ostaa kaupasta jonkun valmiin ei-mitenkään-jouluun-viittaavan vaihtoehdon – kukin tyylillään 😊.


Gluteenittomat minipizzat 10 kpl


  • 1 pkt Vuohelan Herkun valmista piirakkataikinaa (pakaste, G + L)
  • 1 pieni prk herkkusieniviipaleita
  • 1 prk tonnikalaa
  • 2 tomaattia
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 1 tl oreganoa
Taikina on helppo painella muffinssivuoan koloihin.
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön 3-5 tuntia ennen aiottua valmistushetkeä. Kauli taikinaa gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta pyöreähköjä siivuja vaikkapa juomalasin pohjan avulla.  Mikäli käytät valmista muffinssipeltiä, kannattaa kolot voidella. Asettele muffinssivuokiin ja taita hieman reunoja ylöspäin. Levitä lusikalla tomaattipyreetä pohjalle. Lado päälle haluamasi minipizzan täytteet ja pizzamauste. Toiseksi viimeisenä tomaattisiivut – yksi per muffinssikolo, seuraavaksi ripottele oregano ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti