kotiliesi

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

GLUTEENITON PANNARI & OMPPUSOSE







Gluteeniton pannukakku ja omenasose; kieltämättä aika herkullinen yhdistelmä! 😊 Ja vielä ihan tehtävissä ilman sen suurempaa vaivannäköä. Alla ohjeet molempiin.


Pakko kuitenkin hieman kyseenalaistaa omenasoseen tekoprosessia, kun mietin onkohan lopputulos sosetta vai hilloa. Operaatiossa kuitenkin yhdistyivät keittäminen, kuumentaminen, soseuttaminen ja hillosokerin käyttö. Ja näillä vissiin on joku ero, mitkä ovat osa hillon valmistusta ja mitkä soseen.

Ehkä kuitenkin omenasosetta? Joka tapauksessa ihka ensimmäinen kerta kun tämän asian parissa tuli häärittyä keittiössä. Mielenkiintoinen prosessi ja lopputuloskin ihan syötävää.

Omppusose on kyllä hyvää! ☺

Omenasose


  • n. 15 kpl omenoita
  • 2 dl vettä
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria

Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna riittävällä lämmöllä välillä pohjia myöten sekoittaen. Kun omenalohkot ovat pehmenneet, soseuta koneella. 

Omenat lohkottuna kattilassa.
Lopputulos survomisen jälkeen.
Laita kattila takaisin liedelle ja lisää hillosokeri. Anna kiehahtaa n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi kaneli ja vaniljasokeri ja sekoita hetken. Levyn voi ottaa pois päältä.

Anna lopputuloksen jäähtyä riittävästi ennen purkittamista.



Gluteeniton pannari (L)


  • 3 dl piimää (L)
  • 2 munaa
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3/4 dl sulaa voita/margariinia (L)

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on sopivan ruskea. 

Pannari uunista ulos ja eikun syömään! ☺


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti