Suklaa – tuo niin ihana ja hyvänmakuinen suussa sulava
makuelämys. Ja periaatteessa ei siitä sen enempää 😊.
Ruokavaliorajoitteisena myös kyseisen tuotteen tarjonta on kaupoissa melko
niukkaa – siis jos verrataan mitä normisietokykyiset voivat vedellä. Jokin aika sitten päätin kokeilla täysin omatekoista suklaan valmistusta.
Tarkoitan siis aivan nollasta liikkeelle raaka-aineineen ja lopuksi tämä
temperointi. Joo olihan se valmistusprosessi vähintään hauskaa ja uutta –
vaikkakaan valmista en varsinaisesti koskaan saanut. Veden pirulainen nimittäin
on sellainen ainesosa, jota suklaan valmistuksessa ei saa käyttää, eikä
minullakaan ollut tarkoitus; sitä vaan lipsahti joukkoon milloin milläkin
omituisella tavalla.
Sekoitusvaihe on kieltämättä jotenkin tahmeista puuhaa. Kippojen tiskaus vasta tahmeaa onkin! |
Lopputuloksena päätin, että tehtaat osaavat valmistaa
suklaata, en minä. Homma siis jäi eikä tässäkään postauksessa ole kyse täysin
omavalmisteisesta suklaasta. Naurettavan simppeli ohje käskee sekoittelemaan
valmiita kaupan suklaita ja halutessaan joukkoon voi lisätä vaikka rusinoita ja
manteleita. Jos joku on joskus sattunut lukemaan aiempia postauksiani niin
kaikenlaiset sattumankappaleet ruoissa ovat poissuljettu vaihtoehto.
Käytännössä tämä teki meikäläisen suklaakonvehtien valmistuksesta vieläkin
helpompaa! 😊
Suklaa jähmettyy kivasti tikuiksi jääpalamuotissa. ☺ |
Ohje kuuluu siis näin: sulata n. 20 palaa Wiener Nougat
–suklaata ja Brunbergin laktoositonta maitosuklaata puoli levyllistä. Sekoita
sulanut seos ja valuta jollain terävänokkaisessa kannulla muotteihin – laita
jääkaappiin ja anna jähmettyä pari tuntia. Suklaiden määrää voi oman tarpeen
mukaan vaihdella. Tästä tuli n. 30 konvehtia ja kolme suklaatikkua, jotka
jähmetin jääpalamuottiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti