torstai 25. tammikuuta 2018

HELPOT SUKLAAKONVEHDIT
Suklaa – tuo niin ihana ja hyvänmakuinen suussa sulava makuelämys. Ja periaatteessa ei siitä sen enempää 😊. Ruokavaliorajoitteisena myös kyseisen tuotteen tarjonta on kaupoissa melko niukkaa – siis jos verrataan mitä normisietokykyiset voivat vedellä. Jokin aika sitten päätin kokeilla täysin omatekoista suklaan valmistusta. Tarkoitan siis aivan nollasta liikkeelle raaka-aineineen ja lopuksi tämä temperointi. Joo olihan se valmistusprosessi vähintään hauskaa ja uutta – vaikkakaan valmista en varsinaisesti koskaan saanut. Veden pirulainen nimittäin on sellainen ainesosa, jota suklaan valmistuksessa ei saa käyttää, eikä minullakaan ollut tarkoitus; sitä vaan lipsahti joukkoon milloin milläkin omituisella tavalla.

Sekoitusvaihe on kieltämättä jotenkin tahmeista puuhaa. Kippojen tiskaus vasta tahmeaa onkin!
Lopputuloksena päätin, että tehtaat osaavat valmistaa suklaata, en minä. Homma siis jäi eikä tässäkään postauksessa ole kyse täysin omavalmisteisesta suklaasta. Naurettavan simppeli ohje käskee sekoittelemaan valmiita kaupan suklaita ja halutessaan joukkoon voi lisätä vaikka rusinoita ja manteleita. Jos joku on joskus sattunut lukemaan aiempia postauksiani niin kaikenlaiset sattumankappaleet ruoissa ovat poissuljettu vaihtoehto. Käytännössä tämä teki meikäläisen suklaakonvehtien valmistuksesta vieläkin helpompaa! 😊

Suklaa jähmettyy kivasti tikuiksi jääpalamuotissa. ☺
Ohje kuuluu siis näin: sulata n. 20 palaa Wiener Nougat –suklaata ja Brunbergin laktoositonta maitosuklaata puoli levyllistä. Sekoita sulanut seos ja valuta jollain terävänokkaisessa kannulla muotteihin – laita jääkaappiin ja anna jähmettyä pari tuntia. Suklaiden määrää voi oman tarpeen mukaan vaihdella. Tästä tuli n. 30 konvehtia ja kolme suklaatikkua, jotka jähmetin jääpalamuottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti