kotiliesi

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

LASKIAISTÖTTERÖT
Laskiaisena voi perinteisen pullan sijasta tarjota muutakin, kuten laskiaistötteröitä 😊. Ajatuksena on saada lopputuloksista jotain croissanttien ja jäätelötötteröiden välimuotoja – ja täyttää lopuksi jollain makealla. Ihan hyvältä kuulostaa!

Vaikeusastetta lisää hieman se, haluaako lopputuloksen olevan gluteeniton. Kyseinen vaatimus tekee taikinan koossapysymisen haastavaksi. Vinkiksi voisin sanoa, että kannattaa käyttää kaulimisen/muotoilun yhteydessä mahdollisimman vähän gluteenittomia jauhoja. Tötteröillä on meinaan tapana alkaa halkeilla uunissa .


Täytteen voi soveltaa oman maun mukaan. Näissä käytin valmista maustettua rahkaa. Kermavaahto tietysti olisi aika traditionaalinen valinta 😊.


Laskiaistötteröt (G + L) 6 kpl


  • Valmista lehtitaikinaa (G + L)
  • Voiteluun kananmuna
  • Päälle raesokeria
  • Tötterön täytteeksi maustettua rahkaa/kermavaahtoa (L)


Foliosta saa kätevästi muotoiltua tötteröt.
Muotoile alumiinifoliosta 6 tötteröä. Taittele rullasta useaan kertaan kolmioita. Rullaa lopuksi tötterön muotoon ja viimeistele muotoilu käsin. On olemassa myös valmiita tötteröitä, lienevät helpompia käyttää, jos jostain saisi ostettua.

Kauli taikina pitkän suorakulmion muotoiseksi (leveys n. 10 cm, pituus n. 35 cm) ja ajele taikinapyörällä pitkiä suikaleita. Kierrä yksi pitkä suikale yhden tötterön päälle, aloita kapeasta päästä. Jätä saumakohta alapuolelle.

Tötteröt menossa uuniin.

Voitele pinta munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Täytä jäähtyneet tötteröt esimerkiksi kermavaahdolla, hillolla tai rahkalla – oman maun mukaan. Voit sihdata päälle vaikka tomusokeria tai nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti