Valmiilla pohjalla tai itse tehdyllä – vaivannäkö ei tässä lohipiirakassa
ole esteenä! 😊Pohjan teko vie aikaa 10 minuuttia enemmän,
mutta valmistakin voi käyttää. Täytteenkin voi soveltaa jääkaapin sisällön tai makumieltymysten perusteella. Voiko helpompaa olla? 😊
Niin ja toki rakennekin yleensä on sen verran ruokaisa, että korkeintaan
salaatin voi rinnalle väsätä, muuta ei tarvita.
Lohipiirakka (G + L)
Pohja
- 100 g voita (L)
- 1 dl juustoraastetta (L)
- 1 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
- 200 g savulohta
- 1 dl juustoraastetta (L)
- 1 prk salaattijuustokuutioita (L)
- 1 tomaatti
- 2 dl ranskankermaa (L)
- 4 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl yrttimaustetta
- 2 tl kuivattua tilliä
![]() |
Täytteet on helpointa sekoittaa erillisessä kipossa. Sitten vaan koko hässäkkä piirakkavuokaan. ☺ |
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina
jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna lohi (poista
mahdolliset ruodot) ja pilko tomaatti. Sekoita kulhossa savulohi, juustoraaste,
salaattijuustokuutiot, pilkottu tomaatti
sekä yrttimauste ja suola. Kaada piirakkavuoan pohjalle.
Valmista vielä
nestemäinen täyte eli munat ja ranskankerma sekaisin. Levitä täytteiden päälle.
Ripottele lopuksi päälle juustoraaste ja kuivattu tilli. Paista 200 asteessa
35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti