kotiliesi

tiistai 9. tammikuuta 2018

LOHIPIIRAKKA SUOLAISEN NÄLKÄÄN




Valmiilla pohjalla tai itse tehdyllä – vaivannäkö ei tässä lohipiirakassa ole esteenä! 😊Pohjan teko vie aikaa 10 minuuttia enemmän, mutta valmistakin voi käyttää. Täytteenkin voi soveltaa jääkaapin sisällön tai makumieltymysten perusteella. Voiko helpompaa olla? 😊 Niin ja toki rakennekin yleensä on sen verran ruokaisa, että korkeintaan salaatin voi rinnalle väsätä, muuta ei tarvita.


Lohipiirakka (G + L)


Pohja


  • 100 g voita (L)
  • 1 dl juustoraastetta (L)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta


Täyte


  • 200 g savulohta
  • 1 dl juustoraastetta (L)
  • 1 prk salaattijuustokuutioita (L)
  • 1 tomaatti
  • 2 dl ranskankermaa (L)
  • 4 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl yrttimaustetta
  • 2 tl kuivattua tilliä


Täytteet on helpointa sekoittaa erillisessä kipossa. Sitten vaan koko hässäkkä piirakkavuokaan. ☺


Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna lohi (poista mahdolliset ruodot) ja pilko tomaatti. Sekoita kulhossa savulohi, juustoraaste, salaattijuustokuutiot, pilkottu tomaatti  sekä yrttimauste ja suola. Kaada piirakkavuoan pohjalle. 

Valmista vielä nestemäinen täyte eli munat ja ranskankerma sekaisin. Levitä täytteiden päälle. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste ja kuivattu tilli. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti