kotiliesi

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

RUNEBERGIN MUFFINSSIT 2.0 ?




Näillä leivoksilla ei ole juuri mitään tekemistä Runebergin leivonnaisten kanssa. Ainoa yhtenevä tekijä on se, että ulkokuori ehkä etäisesti on jotain sinnepäin 😊. Tai no ei ehkä sekään. No ainakin Runebergin torttujen koristelu oli vahvasti mielessä näitä tehdessä! 😊


Gluteenittomat muffinssit (L) 9 kpl


  • 2,5 dl gluteeniton jauhoseosta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl jogurttia (laktoositon, mitä kaapista sattuu löytymään)
  • 1 rkl sitruunamehutiivistettä
  • 50 g öljyä


Pinnalle omenakanelimarmeladia

Uunissa muffinssit kohoavat jonkin verran.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muna, jogurtti, sitruunamehutiiviste ja öljy. Yhdistä lopuksi kaikki kevyesti sekoittaen. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Nosta aina kunkin päälle teelusikallinen omenakanelimarmeladia.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.


Koristelu

4 rkl tomusokeria + muutama teelusikallinen vettä + elintarvikeväriä (vapaaehtoinen 😊)
Sekoittele kunnes tökötti on sopivan tahmeaa koristeluun. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai nestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti