Näillä leivoksilla ei ole juuri mitään tekemistä Runebergin leivonnaisten
kanssa. Ainoa yhtenevä tekijä on se, että ulkokuori ehkä etäisesti on jotain
sinnepäin 😊. Tai no ei ehkä sekään. No ainakin Runebergin
torttujen koristelu oli vahvasti mielessä näitä tehdessä! 😊
Gluteenittomat muffinssit (L) 9 kpl
- 2,5 dl gluteeniton jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl jogurttia (laktoositon, mitä kaapista sattuu löytymään)
- 1 rkl sitruunamehutiivistettä
- 50 g öljyä
Pinnalle
omenakanelimarmeladia
![]() |
Uunissa muffinssit kohoavat jonkin verran. |
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muna, jogurtti, sitruunamehutiiviste
ja öljy. Yhdistä lopuksi kaikki kevyesti sekoittaen. Lusikoi taikina
muffinssivuokiin. Nosta aina kunkin päälle teelusikallinen
omenakanelimarmeladia.
Paista 200
asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.
Koristelu
4 rkl
tomusokeria + muutama teelusikallinen vettä + elintarvikeväriä (vapaaehtoinen 😊)
Sekoittele
kunnes tökötti on sopivan tahmeaa koristeluun. Lisää tarvittaessa tomusokeria
tai nestettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti