kotiliesi

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Maan matosia ruokapöytään - Halloween dirt cupcakes



Niin että mitä?! 😊 Dirt cupcakes kuulostaa englanninkielisenä paljon eksoottisemmalta kuin suomeksi. Suomennos voisi kuulua jotakuinkin näin: multaiset kuppikakut. Onpas houkutteleva nimike . Inspiraatio näihin tuli nähtyäni kuvia netissä. Miksipäs ei kokeilisi – ja vieläpä gluteenittomana! 😊


Dirt cupcakes (G + L) n. 10 kpl


  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juoksevaa margariinia/sulaa voita (L)
  • 1,5 dl vaniljajogurttia (L)
  • 2 munaa


Purkillinen matoja, no ei siinä sitten mitään. ☺
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään omassa kipossaan ja muut aineet omassaan. Yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

"Multaan" voi myös upottaa nallekarkkeja, jotka ovat seivästetty hammastikkuihin. Ei yhtään brutaalia ...

Koristelu

Tee tomusokerista, kaakaojauheesta ja vedestä ”liimamainen sekoitus”: ruokalusikalliset tomusokeria ja kaakaojauhetta sekä sopiva loraus vettä; sekoita. Valuta seosta lusikalla muffinssin päälle, ”liimaa” madot (ja muut mahdolliset örkit) kiinni ja ripottele päälle murskattuja pipareita eli ”multaa” (tässä gluteenittomat piparit). 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti