Gluteeniton rahkavoitaikina on omanlaisensa operaatio.
Helppo valmistaa, mutta haasteellinen käsitellä. Parhaiten toimii sopivalla
jauhomäärällä ja kertakäyttöhanskoilla 😊. Mutta onhan se vaivan arvoista; taikinasta
tehdyt lopputulokset ovat maukkaita – tekipä sitten makeita tai suolaisia
syötäviä.
Tässä siis ohjeet gluteenittomaan rahkavoitaikinaan ja siitä
tehtyihin pizzapasteijoihin. 😊
Rahkavoitaikina (G + L)
- 1 prk maitorahkaa (L)
- 200 g voita (L)
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahka ja sulatettu voi. Lisää joukkoon keskenään
sekoitetut leivinjauhe ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja muotoile suorakaiteen
muotoiseksi taikinapalaksi. Asettele kelmuun ja laita jääkaappiin, saa olla vaikka
muutamankin tunnin.
Pizzapasteijat (G + L), n. 10 kpl
- Valmis rahkavoitaikina
- 1 pss kinkkukuutioita
- 2 dl juustoraastetta
- Kirsikkatomaatteja n. 10 kpl
- Suolaa
- Pizzamaustetta
![]() |
Täytteet voi soveltaa oman mielen mukaan. ☺ |
Kauli taikina ja ajele taikinapyörällä neliöitä. Siivuta
tomaatit. Levitä neliöille täytteet ja mausteet. Rullaa kiinni niin, että
saumapuoli jää alaspäin. Painele kevyesti pasteijan päädyt kiinni. Voitele
munalla ja tee pintaan muutama viilto veitsellä. Voit vielä ripotella päälle
juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
![]() | ||||
Kauli taikinasta neliöitä ja levitä päälle haluamasi täytteet. |
![]() |
Syötävän hyviä! ☺ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti