kotiliesi

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

GLUTEENITTOMAT PIZZAPASTEIJAT



Gluteeniton rahkavoitaikina on omanlaisensa operaatio. Helppo valmistaa, mutta haasteellinen käsitellä. Parhaiten toimii sopivalla jauhomäärällä ja kertakäyttöhanskoilla 😊. Mutta onhan se vaivan arvoista; taikinasta tehdyt lopputulokset ovat maukkaita – tekipä sitten makeita tai suolaisia syötäviä.

Tässä siis ohjeet gluteenittomaan rahkavoitaikinaan ja siitä tehtyihin pizzapasteijoihin. 😊


Rahkavoitaikina (G + L)


  • 1 prk maitorahkaa (L)
  •  200 g voita (L)
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta


Sekoita maitorahka ja sulatettu voi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut leivinjauhe ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja muotoile suorakaiteen muotoiseksi taikinapalaksi. Asettele kelmuun ja laita jääkaappiin, saa olla vaikka muutamankin tunnin.

Pizzapasteijat (G + L), n. 10 kpl


  • Valmis rahkavoitaikina
  • 1 pss kinkkukuutioita
  • 2 dl juustoraastetta
  • Kirsikkatomaatteja n. 10 kpl
  • Suolaa
  • Pizzamaustetta


Täytteet voi soveltaa oman mielen mukaan. ☺
Kauli taikina ja ajele taikinapyörällä neliöitä. Siivuta tomaatit. Levitä neliöille täytteet ja mausteet. Rullaa kiinni niin, että saumapuoli jää alaspäin. Painele kevyesti pasteijan päädyt kiinni. Voitele munalla ja tee pintaan muutama viilto veitsellä. Voit vielä ripotella päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.






Kauli taikinasta neliöitä ja levitä päälle haluamasi täytteet.




Syötävän hyviä! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti