kotiliesi

maanantai 26. helmikuuta 2018

HERKKÄUNISIA, ANYONE?Olen todella huono nukkumaan jos vähänkään jostain kuuluu jotain ääntä. Korvatulppia olen öisin käyttänyt niin kauan kuin muistan. Satunnaisia öitä silloin tällöin olen ollut ilman, mutta kerta kaikkiaan pienikin melu (saati suurempi!) häiritsee unta ja nukahtamista pahasti.

Periaatteessa ongelmaa ei olisi, jos saisin nopeasti unen päästä takaisin kiinni. Mutta ei, se ei mene niin. Yleensä hereille säpsähtämisestä seuraa mahdollisesti pitkäkin valveilla olo – aivot alkaa miettiä kaikenlaista tehtyä ja tekemätöntä – ja loppuyö menee usein ”hämärän rajamailla”. Vaadin siis täyden hiljaisuuden, jotta voin nukahtaa ja nukkua. Kamalaa, tiedetään. Ja hankalaa. Onneksi en enää asu kerrostalossa ja suuremman osan elämästänikin olen asunut omakoti- tai paritalossa. Uni on itselleni sen verran olennainen osa jaksamista, että siitä en mielellään tingi. Keskimäärin 8 tuntia unta tai seuraava päivä menee ns. reisille.

Paketista löytyi koko "systeemi" koottuna + ylimääräinen korvapehmukepari. ☺
Joskus pelkät korvatulpatkaan eivät vain riitä; ja  nekin toisinaan lähtevät pois paikoiltaan. Vastaavasti jos olen ”ruuvannut” ne liian tiukkaan, alkaa jossain vaiheessa yötä korvakäytäviä särkeä. Seurauksena tulee nyppäistyä tulpat vekeen. Joo mikäs siinä, kunhan ympäristö on täysin hiljainen – ja usein näin onkin 😊. Jo jonkin aikaa olen kitkutellut yhdistelmällä korvatulpat + kuulosuojaimet. Kyllähän se melua blokkaa ihan kivasti, mutta kuulosuojaimet nukkuessa… No te tiedätte ketkä ovat kokeilleet. Kovat muovikupit molemmin puolin päätä suorastaan nauravat nukkumisergonomialle – ja aamulla on niska ja hartiat kipeänä. Voi kunpa joku olisi keksinyt jonkinlaiset pehmeät kuulokkeet yöksi, joita voisi nukkuessa käyttää 😊. Ja joku muuten on!

Näyttää kovalta, mutta on yllättävän pehmeää ja taipuisaa materiaalia!
Viime kesänä olin tarttumassa tähän tilaukseen ensimmäistä kertaa. Suomessahan näitä ei kukaan myy. No, eipä mitään, netistä on tullut tilattua pitkin maailmaa, joten se ei olisi este. Aikani surffailin, etsin ja tutkin. Aika monessa nettikaupassa luki ”sold out” eli onko tuote noinkin suosittu? Homma jotenkin jäi, kitkuttelin korvatulpilla ja tarvittaessa kuulosuojaimilla. Sitten sain taas ahaa -elämyksen: rakennan (käsityöihmisenä) sellaisen värkin itse! Tilasin irrallisia ääneneristyspehmukkeita ja ”kuulosuojainkuppeja” – joo tästähän tämä lähtee! 😊 Niin no, ne ovat vielä paketeissaan ja ei vaan ole saanut aikaiseksi – ja mitä näitä nyt on .

Takaisin nykyhetkeen. Lämmittelin tätä asiaa uudelleen. Siis mukavat ääntä eristävät kuulosuojaimet, joiden kanssa voi nukkua. Tiesin jo tästä Hibermate – nimikkeestä, joten Googlen avustuksella etsimään lähin mahdollinen tuotteen toimittaja, joka lähettää myös Suomeen. Ja niin tilaus lähti. Tilasin perjantaina, systeemi toimitettiin kotiovelle maanantaina – joskus hei onnistuu!!! 😊

Here we go, totuuden hetket käsillä. Kuuluuko mitään?
Ihan virallista test run – vaihetta ei vielä ole ollut, mutta sen mitä kokeilin niin vaikuttaisi toimivan. Haluan tietenkin korostaa samaa mitä tuotteen myyjätkin – eivät nämä pelkästään kovin kummoisesti meteliä blokkaa. Vaativat lisäksi ne korvatulpat. Ja tämä on ainakin minulle ihan ok. Paketissa tuli koko hässäkkä koottuna, pientä hienosäätöä remmien kanssa. Tätähän markkinoidaan ensisijaisesti ylellisenä unimaskina – no joo tulee siinä semmoinenkin, mutta suurempi merkitys on pehmeillä kuulosuojaimilla, joiden kanssa voi nukkua. Lisäksi paketista löytyi säilytyspussukka ja yksi ylimääräinen pari korvapehmukkeita. Nyt on vahva tunne, että tämän kanssa ei voi mennä vikaan! 😊 Ihan vaan – peruspessimistinä – että jos tämäkään kombo ei toimi – niin ei muuten taida mikään muukaan ulkoinen viritys. Täytynee sitten opetella sietämään ääniä yöllä … No ei nyt mennä kauhuskenaarioihin (ainakaan vielä 😊).

2 kommenttia:

  1. Vau, ai tällaisiakin on! �� Pitää laittaa harkintaan, sillä olen HYVIN herkkäuninen tapaus ja herään pienestäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan! :) Toimii parhaiten korvatulppien kanssa, mutta pääasia, että pystyy käyttämään nukkuessa - ovat sen verran pehmeät ja myötäilevät! :)

      Poista