kotiliesi

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

MAKARONILAATIKKO SIENIHÖYSTEELLÄ

Miksi makaronilaatikossa pitäisi aina olla se perustylsä jauheliha toisena ainesosana? Vanhat tottumukset romukoppaan ja makaronilaatikolle uutta ilmettä ja makua. 🙂 Pekonisuikaleiden lisäksi uutta ainesosaa edustavat kantarellit. 🙂 Miksei niitä voisi heittää sekaan? Syksyiset luonnonantimet uusiokäyttöön! Ydintalvi (eli nyt) on juuri se oikea ajankohta, jolloin pakastimen sato hyödynnetään!

Syksyisillä luonnonantimilla (oikealla kuvassa siis ☺) saadaan vaihtelua perinteisiin ruokiin.



Makaroni-pekoni-kantarellilaatikko (G + L)

3-4 annosta
  • 3 dl gluteenitonta makaronia
  • 200 g pekonisuikaleita
  • n. 1 dl kantarelleja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta
  • 1 tl mustapippurijauhetta
  • 3 munaa
  • 2 dl ruokakermaa (L)
Ohjeet
  • Makaronin keitto ohjeen mukaan, huuhtele lävikössä ja jätä valumaan
  • Pyöräytä kuumalla pannulla kantarellit ja pekonisuikaleet.
  • Yhdistä makaronit, pekonisuikaleet ja kantarellit vuokaan. Sekoita mausteet joukkoon.
  • Vatkaa munat kerman kanssa ja kaada vuokaan ainesosien päälle.
  • Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 40-45 minuuttia.
Pekonisuikaleet ja kantarellit pyöräytetään pikaisesti kuumalla pannulla ennen vuokaan laittoa. Vaikka pannulla lilluu nestettä, se ei haittaa – tulee vaan lisämakua makaronilaatikkoon!

Ennen uuniin menoa makaronilaatikon päälle:

1 rkl gluteenitonta korppujauhoa
1 rkl juoksevaa margariinia (L)

Ennen uuniin laittoa päälle voi ripotella gluteenitonta korppujauhoa ja lopuksi ”ruutata” pullosta juoksevaa margariinia päälle. Tulee rapsakka lopputulos!

Tämä makaronilaatikko ei varsinaisesti ui munakermassa, koska makumieltymyksiä on monenlaisia. Halutessaan makaronit ynnä muut asianosaiset aineet voi lilluttaa reippaassa määrässä munamaitoa tai munakermaa – tyyli on vapaa! 

Vaihtelua saadaan myös jos ainesten sekoitusvaiheessa heittää mukaan pari desiä juustoraastetta. Tällöin kannattaa miettiä tarvitaanko lopuksi korppujauhoja ja ylimääräistä margariinikerrosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti