kotiliesi

maanantai 12. helmikuuta 2018

YSTÄVÄNPÄIVÄN ÖVERIKAKKU



Pakkohan sitä oli kokeilla, överikakkua nimittäin 😊. Hauska sinänsä, että tässä kohtaa kaikki pilkuntarkat koristelumeiningit heitetään romukoppaan. Nyt ns. maalataan isolla kädellä! Virkistävän erilaista ja kuitenkin yhtä toimivaa, suosittelen! 😊

Let the game begin eli koristeluvalmiudet kunnossa! Perusneuvona vaan, että laita kaikkia sekaisin! ☺

Kakkupohja (G + L)


  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Pari tippaa sitruunamehutiivistettä



Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoka ja jauhota. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe, gluteeniton jauhoseos ja perunajauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min kunnes kakku on kypsä. 

Kakku uunista ulos. Peruskakkupohjalla mennään. ☺
Koristelu oman maun mukaan. Tässä on käytetty lähes kaikkea 😊. Koristeiden kohdalla kannattaa varmistaa myös allergiatiedot - yllättävän moni tuote EI ole gluteeniton ja laktoositon (ja mitä kukin nyt noudattaakaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti