Makeaa, nopeaa helppoa – ja saa tietysti olla
silmänruokaakin. Näillä eväillä syntyivät gluteenittomat ja laktoosittomat
minijuustokakkuset. Juuri sellaisia sopivan kokoisia pikkunaposteltavia 😊. Tai oikeastaan
lusikoitavia. Hieman mutkia on laitettu suoriksi; taikina on keksinmuruista ja
sulasta margariinista tehty, mutta eipähän tarvinnut tuntikausia väsäillä 😊.
Taikinaa kannattaa levittää pohjalle 1-2 cm verran. Sehän ei kohoa mihinkään, mutta täytteelle pitää jättää tilaa. ☺ |
Gluteenittomat minijuustokakkuset (L)
- 200 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa (L)
- 1 dl sulatettua margariinia (L)
- Pohjaan gluteenittomia ja laktoosittomia keksejä 9 kpl
- ¾ dl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
Murusta keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa –
onnistuu helpoiten monitoimikoneella. Lusikoi taikina muffinssivuokiin, noin 1
cm verran pohjalle. Notkista tuorejuusto tilkalla laktoositonta maitoa. Lisää
joukkoon sokerit ja vatkaa. Lisää mukaan kananmunat yksitellen, vatkaa jokaisen
jälkeen. Levitä täyte taikinan päälle muffinssivuokiin. On muuten sen verran
juoksevassa muodossa vielä, että kätevintä on käyttää apuna esimerkiksi pientä
kermakannua 😊.
Paistoajan jälkeen kannattaa sammuttaa uuni ja avata luukkua hieman. Juustokakut tekeytyvät vielä hetken jälkilämmössä☺ |
Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia 175 asteessa.
Sammuta uuni, avaa hieman luukkua ja anna juustokakkusten vielä muhia viitisen
minuuttia. Ota kakkuset pois ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Siirrä
sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Ovat parhaimmillaan
seuraavana päivänä 😊.
Kuin yksi iso juustokakku, mutta jaettuna yhdeksään osaan☺. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti