Pääsiäinen kolkuttelee jo kohta ovella, joten on siis varsin
ajankohtaista tarttua pääsiäisleivontaan! 😊 En oikein ole ”pääsiäisihmisiä” – minulle se
edustaa lähinnä pitkää vapaapäivien sarjaa. Ja silläkään ei loppupeleissä ole
merkitystä yksityisyrittäjän arjessa … Se mitä tässä yritän täsmentää, että
tämä lienee ensimmäisiä kertoja kun kyseinen pyhärupeama aiheuttaa
toimenpiteitä: leipomista siis! 😊 Hypätkää siis kyytiin (ärsyttävä
perus-kannustus-klisee 😊) ja napatkaa ohjeet erilaisten herkkujen pariin!
Googlettamalla sain näihin ideat ja ohjeet sovelsin itse.
Muutamiin yksityiskohtiin oli pakko etsiä lisätietoa, mutta muutoin prosessi
eteni yllättävän kivuttomasti. Pääsääntöisesti molemmat tuotokset ovat
gluteenittomia ja laktoosittomia, mutta lopullisiin ainesosiin pystyy vaikuttamaan
omilla valinnoillaan. Osa koristeista nimittäin saattaa sisältää sopimattomia
ainesosia ja se kannattaa huomioida.
Lähdetään ensin liikkeelle tipumuffinsseista. 😊
Tipumuffinssit (G + L)
12 kpl
- 50 g voita (L)
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1 prk Valio Viola vanilja tuorejuustoa
- 2 rkl maitoa (L)
Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää joukkoon sulatettu voi,
sokerit ja muna. Vatkaa nopeasti sekaisin. Yhdistä omassa kulhossaan jauhot ja
leivinjauhe. Sekoita edellisen sekoituksen kanssa tasaiseksi ja jaa
muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
![]() |
Uunista tulon jälkeen muffinsseilta kannattaa leikata lakki pois, jotta koristelu on helpompaa. ☺ |
Koristelu
- Kookoshiutaleita
- Tuubi sokerikuorrutetta (keltaista)
- Elintarvikeväriä (keltaista)
- Pyöreitä mustia karkkeja
- Oransseja linnun nokan muotoisia karkkeja (Ässä Mix -makeissekoituksessa on aika hyviä!)
Ota kookoshiutaleita desin verran erilliseen kulhoon ja lorauta sekaan noin
ruokalusikallinen keltaista elintarvikeväriä. Mikäli väri on aluksi oranssia
(kuten minulle kävi) niin laimenna väriä maidolla, tulee keltaista 😊.
Pyörittele kookoshiutaleita ja väriä sekaisin, kunnes lopputulos miellyttää.
Leikkaa muffinsseista ”kannet pois” niin, että ovat päältä tasaisia. Pursota
sokerikuorrutetta jokaisen muffinssin päälle, kuvioinnilla ei ole niin väliä,
sopivasti sikin sokin. ”Liimaa” seuraavaksi silmät ja nokka kiinni. Ripottele värjätyt kookoshiutaleet päälle, asettele nätisti 😊.
![]() |
Tipumuffinssit viestivät pääsiäisen tulosta! ☺ |
Suklaapesät (G + L)
9 kpl
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita (L)
- 2,5 rkl vaaleaa siirappia
- 2 rkl kaakaojauhetta
- Pieni pussi/paketti gluteenittomia keksejä
- Pieniä ”linnunmunamaisia” suklaamunia
![]() |
Teelusikalla kuppimaisen muotoilun teko onnistuu suht kivasti. Jääkaappi tekee lopputulokselle ihmeitä! ☺ |
Mittaa kulhoon suklaa, siirappi ja voi. Sulata vesihauteessa.
Anna hetken jäähtyä. Murenna keksit ja lisää kaakaojauheen kanssa suklaasekoituksen
joukkoon. Nostele taikinaa muffinssivuokiin, painele keskelle esimerkiksi
teelusikalla ”pesämäinen kolo” ja tiputtele suklaamunia sinne. Laita
jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi. Lopuksi voit varovasti irrottaa pesät
muffinssivuoistaan ja asettaa tarjolle. Syömättä jääneet (jos jää 😊)
kannattaa nostaa takaisin jääkaappiin.
![]() |
Mmm makeaa! ☺ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti