kotiliesi

keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

LAKKA-MUSTIKKA-VALKOSUKLAAPIIRAKKA (G)


Nimihirviöstä huolimatta lopputulos on vaivan arvoinen 😊. Muuten olisikin saanut olla ”pelkkä” marjapiirakka, mutta sain pääsiäistuliaisiksi pienen purkillisen lakkoja (vai hilloja, päätä itse 😊) niin pitihän tuo erikoisuus nimessä näkyä!

Lukuisista ainesosistaan ja työvaiheistaan huolimatta piirakka on melko simppeli tehdä – ja koristelun saa jokainen tehdä oman maun mukaan. Tässä valkosuklaa, tomusokeri ja nonparellit hoitavat sen roolin. 😊


Lakka-mustikka-valkosuklaapiirakka (gluteeniton)
Pellillinen


  • 5 dl piimää
  • 2 dl juoksevaa margariinia/sulaa voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa


Marjatäyte:


  • 1 dl lakkoja
  • 1 dl mustikoita
  • ½ dl sokeria
  • (perunajauhoja)


Murupäällinen:


  • 1 dl juoksevaa margariinia/sulaa voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta


Levyllinen valkosuklaata
Tomusokeria


Sekoita omassa kulhossaan piimä, sula margariini/voi, sokeri sekä munat. Sekoita omassa kulhossaan kuivat aineet. Yhdistä edelliset seokset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. 

Valmista marjatäyte sekoittamalla keskenään valitsemasi marjat, sokeri ja tarvittaessa perunajauho (pari ruokalusikallista mikäli käytät pakastemarjoja). Kaada seos taikinan päälle.

Valmista murupäällinen mittaamalla aineet kulhoon ja sekoittamalla ne. Ripottele taikinan ja marjatäytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Murupäällinen tekee piirakan pinnasta kivasti erilaisen näköisen. ☺
Sulata valkosuklaa. Lisää joukkoon pari teelusikallista tomusokeria, jotta kuorrute ei ole liian litkua. Valuta uunista tulleen jäähtyneen piirakan päälle. Lisää lopuksi halutessasi muut koristeet, esim. nonparellit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti