Nimihirviöstä huolimatta lopputulos on vaivan arvoinen 😊.
Muuten olisikin saanut olla ”pelkkä” marjapiirakka, mutta sain pääsiäistuliaisiksi
pienen purkillisen lakkoja (vai hilloja, päätä itse 😊)
niin pitihän tuo erikoisuus nimessä näkyä!
Lukuisista ainesosistaan ja työvaiheistaan huolimatta
piirakka on melko simppeli tehdä – ja koristelun saa jokainen tehdä oman maun
mukaan. Tässä valkosuklaa, tomusokeri ja nonparellit hoitavat sen roolin. 😊
Lakka-mustikka-valkosuklaapiirakka (gluteeniton)
Pellillinen
- 5 dl piimää
- 2 dl juoksevaa margariinia/sulaa voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl lakkoja
- 1 dl mustikoita
- ½ dl sokeria
- (perunajauhoja)
Murupäällinen:
- 1 dl juoksevaa margariinia/sulaa voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Levyllinen valkosuklaata
Tomusokeria
Sekoita omassa kulhossaan piimä, sula margariini/voi, sokeri
sekä munat. Sekoita omassa kulhossaan kuivat aineet. Yhdistä edelliset seokset
ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Valmista marjatäyte sekoittamalla keskenään valitsemasi
marjat, sokeri ja tarvittaessa perunajauho (pari ruokalusikallista mikäli
käytät pakastemarjoja). Kaada seos taikinan päälle.
Valmista murupäällinen mittaamalla aineet kulhoon ja
sekoittamalla ne. Ripottele taikinan ja marjatäytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
![]() |
Murupäällinen tekee piirakan pinnasta kivasti erilaisen näköisen. ☺ |
Sulata valkosuklaa. Lisää joukkoon pari teelusikallista
tomusokeria, jotta kuorrute ei ole liian litkua. Valuta uunista tulleen
jäähtyneen piirakan päälle. Lisää lopuksi halutessasi muut koristeet, esim. nonparellit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti