Kevyttä, raikasta ja helppoa 😊. Lopputuloksesta saa halutessaan
gluteenittoman valitsemalla gluteenittomia esipaistettuja croissanteja – toki ne
ovat ulkonäöllisesti, noh ei niin kuohkeita. Mutta pointtina, että tästäkin voi
tehdä version allergikoille! 😊
Tuohon helppouteen muutama sananen. Croissantien
täyttäminen on yllättävän haastavaa. Kokeilin eri vaihtoehtoja ja ainesten
järjestyksiä, mutta tuli vaan sellainen fiilis, että eivät vaan asetu. Joko yritin
liikaa tunkea tavaraa sisuksiin tai sitten on olemassa jokin jippo, jota vaan
en tiedä. Eipä sillä, hyviä niistä tuli ja ihan kivannäköisiäkin! 😊
Täytetyt croissantit ja kanafetasalaatti
- 5 kpl valmiita croissanteja
- Margariinia kevyeen voiteluun (jos haluaa)
- Leikkele- ja juustosiivuja
- Salaatinlehtiä
- Kurkkusiivuja
- Keitetyn munan siivuja (3 munaa)
- Ripaus suolaa
Keitä munat ja halkaise croissantit. Valmistele muut aineet:
siivuta kurkku ja juusto, pese salaatti sekä voitele halutessasi croissantit. Siivuta
jäähtyneet munat. Lado täytteet haluamassasi järjestyksessä, esim. leikkele,
juusto, salaatinlehti sekä kurkku- ja munasiivut. Ripottele lopuksi hieman
suolaa päälle. Taita varovasti croissantit kiinni täytteineen.
![]() |
Täytetyt croissantit ja kanafetasalaatti valmistuvat käden käänteessä. ☺ |
Kanafetasalaatti
- Salaatinlehtiä
- Fetakuutioita öljyssä
- Kirsikkatomaatteja
- Kurkkua
- Kypsää revittyä/kuutioitua kanaa
Pese salaatti ja revi kulhoon. Pese kirsikkatomaatit ja pilko
tarvittaessa pienemmiksi. Kuutioi kurkku sekä kypsä kana. Kippaa lopuksi
fetakuutiot öljyssä päälle ja sekoita kaikki kulhossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti