Vieläkö mietinnässä mitä tarjota kevään juhlien vieraille?
Ennen kuin se kuuluisa viime hetken paniikki iskee, kokeile näitä! Nimihirviöstä
huolimatta nämä ovat syöjien lautasilla tunnin kuluttua siitä kun aloitat. 😊
Ja ovat gluteenittomia, helppoja, maukkaita, sopivan kokoisia, mukana on
terveellisiä marjoja … Keksitkö vielä muita perusteluita? Sitä minäkin eli
tuumasta toimeen vaan! 😊
Gluteenittomat kristalliset mustikkapikapullat
(L) 12 kpl
(L) 12 kpl
- 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 2 dl maitoa (L)
- 3/4 dl sulatettua margariinia/voita (L)
- 2 dl mustikoita (+perunajauhoja)
Päälle
- 100 g voita sulatettuna (L)
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 1 tl kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, maito ja sulanut margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nostele lusikalla paperisiin pikkuvuokiin tai muffinssivuokiin (kannattaa voidella ensin), täytä 2/3 osa vuoasta. Paina jokaisen keskelle lusikalla pieni kolo ja ripottele muutama mustikka (pakastemustikat pyöritelty ensin perunajauhoissa). Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
![]() |
Pullien ulkonäkö riippuu paljolti siitä, kuinka laajalle mustikat asettuvat (eli "räjähtävät") ☺. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti