kotiliesi

torstai 31. toukokuuta 2018

Gluteenittomat kristalliset mustikkapikapullat


Vieläkö mietinnässä mitä tarjota kevään juhlien vieraille? Ennen kuin se kuuluisa viime hetken paniikki iskee, kokeile näitä! Nimihirviöstä huolimatta nämä ovat syöjien lautasilla tunnin kuluttua siitä kun aloitat. 😊 Ja ovat gluteenittomia, helppoja, maukkaita, sopivan kokoisia, mukana on terveellisiä marjoja … Keksitkö vielä muita perusteluita? Sitä minäkin eli tuumasta toimeen vaan! 😊

Gluteenittomat kristalliset mustikkapikapullat
(L) 12 kpl

  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa (L)
  • 3/4 dl sulatettua margariinia/voita (L)
  • 2 dl mustikoita (+perunajauhoja)


Päälle

  • 100 g voita sulatettuna (L)
  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl kanelia


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, maito ja sulanut margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja nostele lusikalla paperisiin pikkuvuokiin tai muffinssivuokiin (kannattaa voidella ensin), täytä 2/3 osa vuoasta. Paina jokaisen keskelle lusikalla pieni kolo ja ripottele muutama mustikka (pakastemustikat pyöritelty ensin perunajauhoissa). Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Pullien ulkonäkö riippuu paljolti siitä, kuinka laajalle mustikat asettuvat (eli "räjähtävät") ☺.
Anna uunista tulleiden pullien jäähtyä hetki. Ota pois vuoista ja dippaa voisulaan. Pyöräytä sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa ja asettele tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti