kotiliesi

torstai 17. toukokuuta 2018

GLUTEENITTOMAT M&M's SUKLAAKEKSIT


Jostain syystä (?) meillä pyörii keittiössä ihan liikaa M&M’s suklaarakeita. Okei, myönnetään: ostin niitä taannoin vähän liian suuren erän kakun koristelua varten. Minä ja matemaattiset laskentataitoni 😊. No nyt niitä tosiaan pyörii purkin pohjalla eikä ne tunnu tekevän kauppoja kellekään. Siispä oiva syy jatkojalostaa niitä (ihan mihin vaan) johonkin makeaan! 😊

M&M’s suklaarakeethan ovat aika klassikkokamaa – ja niin taitavat olla niistä valmistetut keksitkin. Mitään uutta tässä siis ei olla keksitty. Tosin taikinasta tein tietysti gluteenittoman ja lisäsin kaakaojauhetta vielä korostamaan suklaisuutta ja makeaa 😊. Nämä ovat nopeita tehdä ja kivanväristä tarjottavaa, vaikkapa niihin kevään juhliin. Pieni huomionarvoinen seikka on gluteenittomuuden aiheuttama helpohko keksien murtuminen. Kannattaa siis antaa uunista tullessaan jäähtyä riittävästi ja jatkossa säilytys peltirasiassa 😊.

Keksit leviävät uunissa aika reippaasti, joten taikinakasat kannattaa laittaa melko erilleen toisistaan. ☺


Gluteenittomat M&M’s suklaakeksit
14 kpl


  • 1 dl sulaa voita/margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta


Vatkaa sula rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa edelleen. Sekoita omassa kulhossaan gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Yhdistä edelliseen seokseen. Lusikoi taikinasta pieniä kasoja uunipellille, sopivasti erilleen toisistaan. Painele suklaaraekarkkeja kevyesti kasojen pintaan. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Liian suuri uunin lämpötila saattaa halkaista suklaarakeet uunissa. Tästä syystä 175 astetta ja maltillinen uunissaoloaika. ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti