kotiliesi

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

GLUTEENITTOMAT SISKONMAKKARAHYRR√ĄT


Siskonmakkarasta on muuhunkin kuin keiton ainesosaksi ūüėä – siisp√§ rohkeasti kokeilemaan erilaista! N√§m√§ hyrr√§t (tai kierteet, kiekot… ūüėä) ovat lis√§ksi gluteenittomia. Se tietysti vaatii sen gluteenittoman lehtitaikinan, joka ei ihan k√§ytt√§ydy kuten vehn√§pohjaiset. Lopputulos on kuitenkin ehtaa sy√∂t√§v√§√§ allergikoillekin! ūüėä


Gluteenittomat siskonmakkarahyrrät
N. 15 kpl


Täyte:

  • 1 pkt gluteenitonta lehtitaikinaa (500 g)
  • 1 pkt siskonmakkaroita (500 g)
  • 1 paprika
  • 1 prk ruohosipulituorejuustoa
  • 2 ½ dl emmental juustoraastetta
  • 1 tl mustapippuria
  • Voiteluun muna
  • ½ dl emmental juustoraastetta pinnalle
Siskonmakkaran pursotusta. ☺


Muista ottaa ajoissa gluteeniton lehtitaikina sulamaan! Esimerkiksi Fria -merkkinen taikina k√§sket√§√§n ottamaan sulamaan n. 8 tuntia ennen. Silppua paprika ja valmista juustoraaste. Kauli taikinasta jauhotetulla tasolla n. 40 cm x 40 cm levy. Ei liian ohut, koska gluteeniton taikina hajoaa muuten. 

Ennen uuniin menoa hyrrät voidellaan munalla ja ripotellaan päälle loput emmental juustoraasteet.

Voitele taikina tuorejuustolla, ripottele sekaan silputtu paprika ja pursota siskonmakkarasta pallukoita sekaan. Ripottele vielä juustoraaste ja mustapippuri. Kääri varovasti rullalle ja huolehdi, että saumakohta on kiinni. Leikkaa rullasta esim. terävällä leipäveitsellä n. 1,5 cm paksuisia kiekkoja. Asettele uunipellille, voitele munalla ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti