Siskonmakkarasta on muuhunkin kuin keiton ainesosaksi 😊
– siispä rohkeasti kokeilemaan erilaista! Nämä hyrrät (tai kierteet, kiekot… 😊)
ovat lisäksi gluteenittomia. Se tietysti vaatii sen gluteenittoman lehtitaikinan,
joka ei ihan käyttäydy kuten vehnäpohjaiset. Lopputulos on kuitenkin ehtaa
syötävää allergikoillekin! 😊
Gluteenittomat siskonmakkarahyrrät
N. 15 kpl
Täyte:
- 1 pkt gluteenitonta lehtitaikinaa (500 g)
- 1 pkt siskonmakkaroita (500 g)
- 1 paprika
- 1 prk ruohosipulituorejuustoa
- 2 ½ dl emmental juustoraastetta
- 1 tl mustapippuria
- Voiteluun muna
- ½ dl emmental juustoraastetta pinnalle
![]() |
Siskonmakkaran pursotusta. ☺ |
Muista ottaa ajoissa gluteeniton lehtitaikina sulamaan!
Esimerkiksi Fria -merkkinen taikina käsketään ottamaan sulamaan n. 8 tuntia
ennen. Silppua paprika ja valmista juustoraaste. Kauli taikinasta jauhotetulla
tasolla n. 40 cm x 40 cm levy. Ei liian ohut, koska gluteeniton taikina hajoaa
muuten.
![]() |
Ennen uuniin menoa hyrrät voidellaan munalla ja ripotellaan päälle loput emmental juustoraasteet. |
Voitele taikina tuorejuustolla, ripottele sekaan silputtu paprika ja pursota
siskonmakkarasta pallukoita sekaan. Ripottele vielä juustoraaste ja
mustapippuri. Kääri varovasti rullalle ja huolehdi, että saumakohta on kiinni.
Leikkaa rullasta esim. terävällä leipäveitsellä n. 1,5 cm paksuisia kiekkoja.
Asettele uunipellille, voitele munalla ja ripottele päälle loput
juustoraasteet. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti