kotiliesi

maanantai 7. toukokuuta 2018

KAKKU KEVÄÄN JUHLIIN


Överilinjalla taas - tee kunnolla tai älä tee ollenkaan! 😊 Tämä ns. KitKat -kakku taitaa olla parin vuoden takainen hitti, itse löysin sen vasta nyt. Tässä hieman tuunattu versio maitosuklaapatukoineen ja nallekarkkeineen. 😊 Tämä kakku on ainakin erilainen vaihtoehto kevään juhliin, jos sellaista kaipailee. Sen voi tehdä monimutkaisesti tai mutkia oikoen, esim. valmista kakkupohjaa käyttäen. 

Koristelun voi suorittaa täysin vapaasti tai allergiat huomioiden  - jälkimmäinen hieman mutkistaa, mutta on tehtävissä jos haluaa 😊.


Gluteeniton ”KitKat” kakku

Kakkupohja (G + L)


  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Pari tippaa sitruunamehutiivistettä


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoka ja jauhota. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe, gluteeniton jauhoseos ja perunajauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min kunnes kakku on kypsä. 

Mitä rasvaisempi rahka, sitä parempaa ja tönkömpää kakun koristeluun! ☺

Koristelu


  • 2 dl vadelmahilloa
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 rkl kaakaotomusokeria
  • KitKat -suklaapatukoita (tai vastaavia) n. 40 kpl
  • Erilaisia karkkeja


Jaa kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Kostuta maidolla. Laita kerrosten väliin vadelmahilloa. Kun kakku on koottu, laita suklaapatukat aitamaisesti ympäri ja kiinnitä kauniilla nauhalla. Nauhakiinnitys on oikeastaan välttämätön, muuten patukat kaatuilevat (ja hajoavat samalla ).
Koristeeksi mahdollisimman värikästä mässyä! ☺

Vuoraa kakun päälliosa vaniljarahka-kaakaotomusokerikuorrutteella. Koristele lopuksi kuvan mukaisesti karkeilla ja suklaalla tai omalla tyylillä 😊.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti