kotiliesi

maanantai 14. toukokuuta 2018

NÄPPÄRÄT DONITSIMUNAKKAAT JUHLAPÖYTÄÄN


Tässä on suht helppo vaihtoehto juhlien noutopöytään – voi tarjota vaikka kylmänä ja pystyy syömään sormin! 😊 Lisäksi munakkaan sisältö on aina varioitavissa syöjiensä mukaan, allergiatkin on helppo huomioida.

Pari vinkkiä kuitenkin donitsimunakkaiden valmistukseen:

  1. Älä täytä donitsivuoan koloja ihan täyteen, muuten vesittyy se idea donitsin muotoisesta munakkaasta kun reikä kuroutuu uunissa umpeen.
  2. Voitele huolella donitsivuoka ennen täytteiden laittoa. Siis huolella. Kunnolla. Oikeasti. Täytteiden kappaleita on ärsyttävää skriipiä (?) vuoasta kun ovat liimautuneet kiinni. Niin ja samalla usein koko donitsi lässähtää.
Ei kannata täyttää vuoan koloja liian täyteen, se kostautuu myöhemmin.


Donitsimunakkaat (G + L) 
12 kpl

  • 4 munaa
  • 150 g kypsää revittyä kanaa tms. täytettä
  • 1 pkt valmis kasvissekoitus
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl pizzamaustetta




Voitele donitsivuoka. Silppua täytteet pienemmiksi ja lusikoi sopiva määrä jokaiseen donitsikoloon, ei ihan täyteen. Ripottele päälle mausteet, hyppysellinen jokaista. Vatkaa munat kulhossa ja kaada koloihin, ei ihan täyteen. Lopuksi päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti