kotiliesi

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Gluteeniton ananas-valkosuklaapuolukkakakku


Nyt tosiaan on se kriittinen ajankohta tyhjentää pakastinta edellisen sadon marjoista – siitä tämäkin sai alkunsa. Puolukka on kaiken lisäksi sellainen, noh ei se perinteisin vaihtoehto. Se on aika tymäkkä ja kirpeä – tekee käytöstä vähän mutkikkaampaa. Sitä ei voi syytää samalla mitalla joka kakkuun ja piirakkaan kuten tunnetumpia lajitovereitaan mustikkaa ja mansikkaa.

Kuvioinnin saa tehdä oman maun mukaan! Keskelle kippasin vielä irtopuolukoita ja valkosuklaanokareita.
Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen 😊 ! Nimittäin oikeassa suhteessa oikeiden ”kavereiden” seurassa puolukkakin on varsin kelpo marja. Halusin tähän kakkuun lisäksi pari muutakin sellaista ainesosaa/tuotetta, joita teki mieli testata. Ananas on vähän sellainen, että se on mielestäni aina kuulunut joko pizzaan tai sitten … no pizzaan. 😊 Tuotetestauksessa oli tällä kertaa Vuohelan Herkun ”kaiketon” Farina piirakkapohjaseos – korvasin sillä osan gluteenittomista jauhoista. Toimi ja hyvää tuli, suosittelen! 😊


Gluteeniton ananas-valkosuklaapuolukkakakku
Kakkuvuoallinen


  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl Vuohelan Herkun Farina piirakkapohjaseosta
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 1 dl sulaa voita/rasvaa/margariinia
  • 1 prk ananasmurskaa


Kakkuvuoan voiteluun rasvaa
Gluteenittomia korppujauhoja

Hyvä koostumus, ei sorru eikä murru! ☺
Sekoita keskenään kuivat aineet. Kaada esim. tehosekoittimeen kaikki nestemäiset aineet ja pyöräytä nopeasti. Yhdistä kuivien kanssa ja sekoita. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.


Pinnan kuorrute


  • 1 dl (pakaste)puolukoita
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa ja survo puolukat soseeksi. Kaada ensin jäähtyneen kakun päälle puolukkasurvos ja vasta sitten sulanut valkosuklaa ohuena nauhana. Vetele veitsellä kuvioita oman maun mukaan. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti