Nyt tosiaan on se kriittinen ajankohta tyhjentää pakastinta
edellisen sadon marjoista – siitä tämäkin sai alkunsa. Puolukka on kaiken
lisäksi sellainen, noh ei se perinteisin vaihtoehto. Se on aika tymäkkä ja
kirpeä – tekee käytöstä vähän mutkikkaampaa. Sitä ei voi syytää samalla mitalla
joka kakkuun ja piirakkaan kuten tunnetumpia lajitovereitaan mustikkaa ja
mansikkaa.
![]() |
Kuvioinnin saa tehdä oman maun mukaan! Keskelle kippasin vielä irtopuolukoita ja valkosuklaanokareita. |
Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen 😊
! Nimittäin oikeassa suhteessa oikeiden ”kavereiden” seurassa puolukkakin on
varsin kelpo marja. Halusin tähän kakkuun lisäksi pari muutakin sellaista
ainesosaa/tuotetta, joita teki mieli testata. Ananas on vähän sellainen, että
se on mielestäni aina kuulunut joko pizzaan tai sitten … no pizzaan. 😊
Tuotetestauksessa oli tällä kertaa Vuohelan Herkun ”kaiketon” Farina piirakkapohjaseos – korvasin sillä osan gluteenittomista jauhoista. Toimi ja
hyvää tuli, suosittelen! 😊
Gluteeniton ananas-valkosuklaapuolukkakakku
Kakkuvuoallinen
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl Vuohelan Herkun Farina piirakkapohjaseosta
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelirouhetta
- 2 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 1 dl sulaa voita/rasvaa/margariinia
- 1 prk ananasmurskaa
Kakkuvuoan voiteluun rasvaa
Gluteenittomia korppujauhoja
![]() |
Hyvä koostumus, ei sorru eikä murru! ☺ |
Sekoita keskenään kuivat aineet. Kaada esim. tehosekoittimeen
kaikki nestemäiset aineet ja pyöräytä nopeasti. Yhdistä kuivien kanssa ja
sekoita. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan
ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Pinnan kuorrute
- 1 dl (pakaste)puolukoita
- 100 g valkosuklaata
- 2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa ja survo puolukat soseeksi. Kaada ensin jäähtyneen kakun päälle puolukkasurvos ja vasta sitten sulanut valkosuklaa ohuena nauhana. Vetele veitsellä kuvioita oman maun mukaan. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti