lauantai 16. kesäkuuta 2018

Gluteenittomat nakkipiilot


*Kaupallisen tiedottamisen makua*
Gluteenittomat nakkipiilot ovat täyttävää ja maistuvaa kesänaposteltavaa – helppo valmistella, valmistaa ja syödä 😊. Tällä kombinaatiolla maku (Wurstin neljän pippurin makkara) voi olla liian tymäkkä lapsille, joten piilotettu sisus kannattaa valita syöjiensä mukaan.

Wurstin uutuusmakkaroilla ja Vuohelan Herkun valmispiirakkataikinalla saadaan maukkaat nakkipiilot ☺.

Päätin testata tässä yhteydessä Vuohelan Herkun gluteenitonta piirakkataikinapohjaa. Tähän mennessä tuntuu, että olen testannut kaikilta gluteenittomien tuotteiden valmistajilta kaikki mahdolliset valmistaikinat. Täytyy sanoa, että tämä saa kyllä kehuja – vaikka en siitä piirakkaa tehnytkään 😊. Taikina on yllättävän hyvä käsitellä, kunhan se on hieman jääkaappikylmä ja käyttää apuna gluteenittomia jauhoja. Suosittelen 😊.


Nakkipiilot (G + L)
10 kpl


  • 2 pkt Vuohelan Herkun valmispiirakkataikinaa
  • 2 pkt Wurstin neljän pippurin makkaraa
  • Cheddar-juustosiivuja (L)
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Seesaminsiemeniä noin kourallinen

Ota taikina ajoissa sulamaan jääkaappiin ja pyri käsittelemään sitä mieluummin hiukan kylmänä kuin huoneenlämpöisenä. Ota avuksi muotoiluun gluteenittomia jauhoja. Kauli taikinasta pitkulaisia kolmioita, jos haluat tehdä juustosarvien muotoisia nakkipiiloja. Aseta 1-2 juustosiivua kaulitulle kolmiolle, lisää makkara ja rullaa kiinni; aloita leveästä päästä. Leikkaa makkaroiden päihin halutessasi ristiviillot. Voitele munalla ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Nakkipiilot ovat helppoa naposteltavaa ☺.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti