kotiliesi

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kaappien kätköistä kuppikakkuja


Onko tuttu näky: kaapeista löytyy paljon kaikenlaisia ”jämiä” (keksejä, korppuja, pipareita, marenkeja yms.), jotka vaan odottavat syöjiään. Sellaisenaan niille ei tunnu tapahtuvan mitään. Ehkä ne voisi jotenkin yhdistää? Kunhan yrittää pitää järjen mukana – ettei siis lähdetä mixaamaan mitään säilykenötköttiä ja marie-keksejä … 😊

Tästä siis sain idean, että jämät yhteen, niistä pohjat kuppikakuille ja lopuksi joku kiva koristelu. Aikaa ei tuhraannu juuri nimeksikään, lopputulokset ovat varsin syötäviä – ja tosiaan voi alkaa taas muodostamaan uusia jämäkertymiä puhtaalta pöydältä! 😊

Muista huomioida allergisoivat ainesosat; jos siis sekoittelet erilaisia jämiä yhteen (vehnä- ja gluteenittomia tuotteita).


Kuppikakut (G + L)
7 kpl
Uuniin menossa.


  • Noin 2 dl keksi-/pipari-/korppumurskaa
  • 1 dl sulaa voita (L)
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna


Kuorrute


  • 1 prk Valio minttusuklaarahkaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • Nonparelleja


Valmista ensin kuorrute jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen, sekoita siis rahka ja tomusokeri. Murskaa keksit yms. tehosekoittimella tai vahvan muovipussin sisällä kaulimen avulla. Sekoita murskan joukkoon kaikki muut aineet. Nostele lusikalla muffinssivuokiin. Paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, lisää päälle kuorrute ja nonparellit.

Jälleen kerran koristelun suhteen on vapaat kädet. Ehkäpä sekin asenteella 'mitä kaapista löytyy' ? ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti