Onko tuttu näky: kaapeista löytyy paljon kaikenlaisia
”jämiä” (keksejä, korppuja, pipareita, marenkeja yms.), jotka vaan odottavat
syöjiään. Sellaisenaan niille ei tunnu tapahtuvan mitään. Ehkä ne voisi
jotenkin yhdistää? Kunhan yrittää pitää järjen mukana – ettei siis lähdetä
mixaamaan mitään säilykenötköttiä ja marie-keksejä … 😊
Tästä siis sain idean, että jämät yhteen, niistä pohjat
kuppikakuille ja lopuksi joku kiva koristelu. Aikaa ei tuhraannu juuri
nimeksikään, lopputulokset ovat varsin syötäviä – ja tosiaan voi alkaa taas
muodostamaan uusia jämäkertymiä puhtaalta pöydältä! 😊
Muista huomioida allergisoivat ainesosat; jos siis
sekoittelet erilaisia jämiä yhteen (vehnä- ja gluteenittomia tuotteita).
Kuppikakut (G + L)
7 kpl
![]() |
Uuniin menossa. |
- Noin 2 dl keksi-/pipari-/korppumurskaa
- 1 dl sulaa voita (L)
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
Kuorrute
- 1 prk Valio minttusuklaarahkaa
- 2 rkl tomusokeria
- Nonparelleja
Valmista ensin kuorrute jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen,
sekoita siis rahka ja tomusokeri. Murskaa keksit yms. tehosekoittimella tai
vahvan muovipussin sisällä kaulimen avulla. Sekoita murskan joukkoon kaikki
muut aineet. Nostele lusikalla muffinssivuokiin. Paista uunissa 175 asteessa
15-20 minuuttia. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, lisää päälle kuorrute ja
nonparellit.
![]() |
Jälleen kerran koristelun suhteen on vapaat kädet. Ehkäpä sekin asenteella 'mitä kaapista löytyy' ? ☺ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti