*Kaupallinen yhteistyö: Mr. Panini*
Tänä päivänä gluteenittomien tuotteiden valikoima on jo
kiitettävän suuri. Silti aina kun jokin uusi gluteeniton tuote lanseerataan,
siitä väkisinkin innostuu 😊. Minulle tarjottiin mahdollisuutta tutustua
Mr. Paninin gluteenittomaan kinkkupaniniin – ja luonnollisesti jakaa tämä
kokemus lukijoiden kanssa.
Mr. Paninin tarina lähtee liikkeelle jo 90-luvulta. Tuolloin
tämä pitkulainen grillattu herkku sai alkunsa ja se tuli tutuksi niin
kahviloissa, lähikaupan tiskillä kuin liikenneasemillakin. Tähän päivään saakka
tuo avainlipputuote on ollut mahdollista pistellä suihinsa vain tavallisen
leivän muodossa. Nyt kuitenkin meitä gluteenittoman ruokavalion noudattajia
hemmotellaan, sillä tämä kinkkupanini on varsinainen makuelämys sen kaikissa muodoissa!
😊
Saadessani ”koekeittiööni” nämä paninit, aloin heti
pohdiskella valmistusta, tarjoilua ja tietenkin syöjiä. Luontaisesti gluteenittoman
paninileivän täytteistä löytyvät niin suomalaista Snellmanin kinkkua kuin paninivalmistajan
omaa Mexican-majoneesia. Itselleni vielä lisäbonuksena laktoosittomuus! 😊Koska
täyte kuulosti jo lähtötilanteessa varsin hyvältä, en ruvennut lisäilemään
mitään omia kokeiluja mukaan. Mennään sillä mitä Mr. Panini on meille suonut 😊.
Kuitenkin jollain tavalla halusin varioida tuotetta, tuoda vähän jotain erilaista
mukaan – ihan jo testimielessäkin. Siispä valmistus tulisi tapahtumaan kahdella
eri tavalla – ja vieläpä alkaneen kesän kunniaksi toinen tapahtuisi
grillaamalla.
![]() |
Näppärät paketit vain auki ja grilliparilaan tai uunipellille. Kumpikin tapa toimii. ☺ |
Ensin kuitenkin kotivalmistus perussähköuunissa. Tuotepaketit
auki, paninit leivinpaperille uunipellille ja odottamaan uunin lämpiämistä.
Nämä kun eivät vaadi mitään kummosia valmisteluita, uuni 225 asteeseen ja se on
siinä. Alkuperäinen ohje neuvoo pitämään 4-6 minuuttia, minäpä pidin 8
minuuttia ja voitelin leivät vielä vedellä ennen uuniin laittoa – suosittelen! 😊
Paninin pinnasta tuli vieläkin rapeampi ja täytteen ruokaisa tuoksu levittyi kivasti
koko keittiöön.
![]() |
Ny rillataan! ☺ |
Toinen valmistuskokeilu tapahtui kaasugrillissä parilan
päällä. Grillithän ovat vähän omanlaisiaan, ihan todellista lämpötilaa voi vain
arvailla, mittarikin lienee suuntaa antava (toisilla enemmän, toisilla
vähemmän). Mutta tulimme siihen lopputulokseen, että grillatessa parilan päällä
sopiva lämmitysaika on noin 7 minuuttia. Itse valvoimme huolellisesti koko
tapahtumaketjun alusta loppuun aina välillä kurkkien paninien kuulumisia 😊.
Toki jos lämpötila huitelee lähempänä kolmeasataa (ja tästä on aivan varma)
niin vähempikin aika tuottaa varmasti riittävän paistotuloksen.
![]() |
Panini paistopisteen paistopussissaan. Mr. Paninin gluteeniton kinkkupanini on oiva retkieväs hankaliinkin syömisolosuhteisiin. |
Paninin yksi parhaita puolia on nimenomaan sen nopea valmistuminen.
Ei ole mitään ylimääräistä säätöä täytteiden ja leivän halkaisemisen kanssa.
Tuotepaketti auki ja paninit pellille tai parilalle. Ja muutaman minuutin
kuluttua syömään. Melkein tulee kiire valmistella muut tarjoilut valmistumisen
aikana 😊. Voisin kuvitella tämän olevan myös helppo
ja kätevä eväs vaikka retkelle tai mihin tahansa hankalampiin
syömisolosuhteisiin. Tiedätte ne täytetyt leivät, joita syödessä täytteet ovat
levinneet silmien korkeudelle? Tämän kanssa ei tule sellaista tilannetta.
Suurin osa testiringin syöjistä ei noudata gluteenitonta
ruokavaliota, mutta ovat (tahtomattaan?) elämänsä varrella joutuneet (?) maistamaan
meikäläisen gluteenittomia tuotoksia. On siis kokemusta ja maullisia
vertailukohteita ns. normituotteisiin.
Testimaistajien kommenteissa ilmeni seuraavanlaisia seikkoja:
- Sopivan täyttävä, mutta ei liian runsas.
- Rapea päältä, kuohkea sisältä.
- Sopivan mausteinen.
- Ei uskoisi gluteenittomaksi leiväksi.
- Lämpimänä kaikkein paras, mutta toimii myös jäähtyneenä.
- Grillin parilalla maukkain lopputulos.
Antaisin säilyvyydestä myös ruusuja. Ihan pakastamiseen
saakka ei päästy (kun tuotteet niin sanotusti syötiin käsistä 😊),
mutta tuskin sekään olisi ongelma. Pakastus omassa paketissaan tai kypsennyksen
jälkeen onnistuisi, jos tulisi jokin ylijäämätilanne (jotenkin absurdia
kuvitella…).
![]() |
Nämäkin syötiin käsistä. ☺ |
Mr. Paninin tuotteita on siis tarjolla vähän siellä sun
täällä, käytännössä kaikkien ulottuvilla. Enää täytyy tehdä vaan valintoja: ostatko
kaupasta ja paistat itse vai haetko paistopisteestä lähes heti valmiin
makuelämyksen? 😊. Niin tai näin; hae, koe maista ja ihastu!
Koska olen tällainen värkkääjä (?) niin toki järjestin
kokonaisvaltaisen ruokatarjoilun paninien kaveriksi. Tällä kertaa se sisälsi
mansikka-leipäjuustosalaatin sekä kesäisen raikkaan juoman. Tässäpä vielä
ohjeet molempiin 😊.
![]() |
Mansikka-leipäjuustosalaatti on sopivan kevyt kaveri paninien kanssa. ☺ |
Mansikka-leipäjuustosalaatti (G + L)
4 annosta
- 400 g leipäjuustoa (L)
- 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- ½ kurkku
- 0,5 l mansikoita
- 1 ruukku rucolasalaattia
Viipaloi leipäjuusto. Huuhtele kurkku ja kuutioi. Perkaa
mansikat ja leikkaa siivuiksi. Huuhtele salaatti, revi sekaan ja lisää lopuksi
aurinkokuivatut tomaatit ripauksella öljyä. Sekoita kevyesti.
![]() |
Raikas kesäjuoma maistuu helteelläkin! ☺ |
Kesäinen raikas juoma
N. 1 litra
- ½ l seljankukka + aloevera -kivennäisvettä (Lidlissä ainakin myydään)
- 2 dl lähdevettä/vettä
- 1 päärynä
- 3 nektariinia
- 1 lime
- 2 tl sokeria
Kuori ja viipaloi/paloittele hedelmät ja kippaa blenderiin.
Kaada joukkoon nesteet. Surauta nestemäiseen muotoon. Voit halutessasi suodattaa
siivilän läpi lopputuloksen, jotta vaahto ja ylimääräiset hedelmälihat lähtevät.
Saa toistaa vaikka parikin kertaa. Heitä lopuksi sekaan jääpaloja ja tarjoile juoma
kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti