torstai 14. kesäkuuta 2018

Virkkaa kätevä verkkokassi


Verkkokassit ovat näppäriä melkein mihin tahansa kuljettamiseen 😊. Kovin painavan tavaran kanssa kassi tietysti venyy, mutta toisaalta palautuu myös muotoonsa helposti. Verkkokassissa on kätevä säilyttää ilmavasti vaikka hedelmiä tai vihanneksia, lankakeriä, pehmoleluja … mitä vaan! 😊
 
Verkkokassissa voi kuljettaa lähes mitä vaan ja tyhjänä se menee näppärästi pieneen tilaan. ☺

Lisää hyviä puolia:

  • Koko: voit itse määrittää sen ja nähdä vaivaa juuri sen verran!
  • Väri: aivan loistava kohde hankkiutua eroon jämälankakeristä!
  • Helppo tehdä: ohje ei ole mikään vaihe vaiheelta prikulleen noudatettava. Saa, voi ja pitää soveltaa!
  • Helppo kuljettaa tyhjänä: menee aika pieneen tilaan vaikka varakassiksi ostosreissulle!


Ohje

Kestävää lankaa
4 ½ virkkuukoukku (tai oman langanpaksuuden mukaan)

Kassin pohja on ovaalin muotoinen, kiinteistä silmukoista ja pylväistä virkattu. Lopullisen koon voi määrittää itse. Virkkaa ensin ketjusilmukoita 50 kpl. Älä käännä työtä vaan ala virkata sen ympäri kiinteitä silmukoita, yksi jokaiseen ketjusilmukkaan. Päädyissä lisää aina muutama. Virkkaa seuraaville kierroksille pylväitä.

Kassin pohja on ovaalinmuotoinen. Pohjan voi vapaasti soveltaa, mutta jonkinlainen kannattaa kuitenkin tehdä. 
Kun pohja on valmis, virkkaa sen reunoille ketjusilmukkakaaria. Virkkaa 5 ketjusilmukkaa, hyppää yli reunasilmukoista 2 ja kiinnitä kjs-kaari kiinteällä silmukalla kolmanteen. Kierroksen lopussa kannattaa soveltaa vähän silmukkamääriä, jos näyttää ettei mene tasan.

Seuraavalla kierroksella virkkaa 5 kjs:n kaari, yhdistä kiinteällä silmukalla edellisen kjs-kaaren keskelle. Etene näin kierros loppuun. 

Aloita seuraava kierros 7 ketjusilmukan kaarella, kiinnitä edellisen kierroksen kjs-kaareen kiinteällä silmukalla ja näin kierros loppuun. Tämä ohje toistaa itseään aina niin kauan kuinka isoksi haluat työn kasvattaa.

Kun koko alkaa miellyttää, virkkaa kassin yläreunaan pari kierrosta kiinteitä silmukoita ja yksi kierros puolipylväitä. 

Sangat on virkattu seuraavanlaisesti: luo 50 kjs, virkkaa samalla ajatuksella kuin pohjakin eli työtä ei käännetä vaan jatketaan ympäri parilla kierroksella kiinteitä silmukoita. Tee kaksi sankaa. Kiinnitä ne lopuksi neulalla ja langalla kassiin haluamaasi kohtiin kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti