kotiliesi

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Elämyksellinen kotimaan lomakohde


Kesään ja lomailuun kuuluu tyypillisesti jonkinlainen maisemanvaihdos. Joillekin se suuntautuu kotimaata kauemmas – toisille kohde löytyy lähempää. Pari kesää sitten valinta osui Hämeenlinnaan. En oikeastaan tiennyt kyseisestä kaupungista juuri mitään. Okei, siellä on vankila ja Hämeen linna. 😊

Aulangon vehreissä rantamaisemissa kelpaa ulkoilla.
Majoituspaikaksi valikoitui Aulanko. Nimi oli tuttu entuudestaan ja jonkinlainen kuvitelma, että siellä on tarjolla aktiviteetteja joka lähtöön. Tämä piti tosiaan paikkansa: golfia, ratsastusta, retkeilyä, kylpylää, keilausta… Tosin näistä tuli toteutettua lähinnä retkeilyä – jos nyt varsinaisesti sitäkään. Koiran mukanaolo mahdollisti automaattisesti ulkoilun; vaikkakin tietysti uusissa erilaisissa puitteissa.

Kaiken kaikkiaan Hämeenlinna yllätti myönteisesti. Siisti ja vireä kaupunki vesistön äärellä. Ja äärimmäisen koiraystävällinen! Tutustumiskohteissa – myös sisätiloissa – sai hauva kulkea mukana kuin mikäkin turisti 😊. Suosittelen lomakohdetta lämpimästi; olet sitten aktiviteettien perään tai et. 

Tee pikakierros kohteeseen alla olevan kuvasarjan myötä - kenties lomakuume kohoaa ja pian suunta onkin kohti Hämeenlinnaa?

Junasilta on melkoisen vaikuttava näky. Vanhanajan illuusion rikkoo höyryjunan sijaan sillalla pörhältävä vihreävalkoinen InterCity.

Jos on golfin perään, Aulanko jos mikä tarjoaa siihen hyvät puitteet! Greenille pääsee käytännössä melkein oman majoitushuoneen terassilta (näin meillä, vaikka emme golfanneetkaan). ☺
Ratsastustakin on tarjolla, mikäli sellainen aktiviteetti on mieleen. Hepat hengailevat suvereenisti "kaiken keskellä" - ja nyhtävät tyytyväisenä hopeapajua. ☺
Kesyä ja pelkäämätöntä jengiä. Sorsat tepastelivat ihmisten ja koirien seassa ihan "muina sorsina". ☺
Parolan panssarimuseo on käymisen arvoinen paikka. Hattulassa sijaitseva sotakaluston esittelypaikka on vain kivenheiton päässä Hämeenlinnasta.
Panssarimuseossa näitä riittää! Itselle (ja ehkä jollekulle muullekin) nämä ovat "yhtä ja samaa kalustoa". Anteeksi vaan, mutta tuntuu että yhden nähtyään toiset ovat samanlaisia. Silti kannattaa käydä!
Panssarivaunuja ulkona rivissä...
... ja ahtaasti sisätiloissa.
Kurkistus tykin suuhun. Ei ihan joka päivä pääse tiirailemaan mitä näkyy. ☺
Aulangon näkötorni on massiivinen rakennelma. Tie ei vie ihan perille asti, joten jonkin verran on askellettavaa ylämäkeen.
Ei ollut hissiä, joka olisi vienyt huipulle. Elättelin toivoa loppuun saakka ...
Näköalatasanteelta on huikeat maisemat.
Aika hääppöinen kaide. En suosittele selfien ottamista.
Näkötornista käsin näyttää vielä hurjemmalta!
Vankilamuseon jyhkeä ulkokuori puhuttelee.
Uskallatko avata? Kohtalaisen jykevät turvatoimet jokaisessa ovessa!
Tekisikö mieli majoittua pidemmäksikin aikaa?
Say no more. Aivan kuten kaikissa vankilasarjoissa ja -leffoissa! ☺
Kelpaa astella oman nimikkokahvilan edustalla! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti