kotiliesi

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Gluteeniton suklainen vyöhykekakku


Erikoisesta nimikkeestään huolimatta kyseessä on suht perinteinen gluteeniton suklaakakku, jonka koristelussa on käytetty mielikuvitusta ja kaapin antimia 😊. Koristeet ovat jakautuneet erilaisiin ”vyöhykkeisiin” – on makea, marjaisa ja semi-terveellinen. 😊 Makea on yhtä kuin valkosuklaa; ei siis selityksiä tarvitse. Marjaisa on yhtä kuin mustikat. Semi-terveellinen on kuivattuja banaaneja, jogurttirusinoita ja muita härpäkkeitä.

Makea, marjaisa ja semi-terveellinen vyöhyke, järjestyksessään vasemmalta oikealle ☺.
Kakku on joka tapauksessa helppo ja nopea kahvipöydän kuningatar – ja koristelun voi toteuttaa oman maun mukaan, ihmisten allergiat huomioiden tai vaikka vuodenaikaan sopivalla teemalla. The stage is yours! 😊


Gluteeniton suklaakakkupohja


  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria


Vaahdota sokeri ja munat. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (gluteenitonta) kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Helppo ja nopea kakku valmistuu hetkessä kahvipöydän kuningattareksi. ☺
Koristeluun on käytetty sulatettua valkosuklaata, mustikoita, kuivattuja banaaneja, jogurttirusinoita yms. Laita koristelun jälkeen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti