kotiliesi

tiistai 17. heinäkuuta 2018

Varhaisperunat uunissa


Tämä lienee joillekin jo tuttu tapa valmistaa varhaisperunat, mutta todensinpa asian nyt itsekin 😊. Uudet perunat siis voi aivan hyvin myös kypsentää uunissa – ja niistä tulee varsin hyviä! Vaivannäöstä voi tietysti olla montaa mieltä, mutta jos vaihtelua haluaa (kuten ruoanlaitossa yleensä tapana on 😊) niin tästä ohje talteen ja kokeilemaan!

Lihapullakasvisvuoka valmistuu samalla kertaa uusien pottujen kanssa. ☺
Kaveriksi potuille tein lihapullakasvisvuoan. Simppeliä ja maistuvaa 😊. Huomioithan jälleen mahdolliset allergiatekijät. Potuissa ja niiden mausteissa ei ole mitään gluteenipitoista, mutta esim. lihapullapaketti kannattaa tutkia tarkkaan – tai jos oikein haluaa repäistä niin väsää itse – tietää ainakin ainesosat! 😊


Varhaisperunat uunissa


  • Uusia perunoita (10-20 kpl)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehutiivistettä
  • 2 tl himalajansuolaa
  • 2 tl yrttimaustetta
  • 1 tl rosmariinia
  • Ripaus silputtua tuoretta tilliä


Pese perunat ja halkaise kahtia. Laita perunat kippoon ja kaada päälle kaikki mausteet, sekoita sopivasti. Levitä perunat uunivuokaan, paista 220 asteessa n. 35 minuuttia.


Lihapullakasvisvuoka


  • 5 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pkt lihapullia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta


Kuori ja suikaloi kasvikset. Heitä samaan kippoon lihapullien kanssa. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja sekoita. Levitä uunivuokaan, paista 220 asteessa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti