kotiliesi

perjantai 8. tammikuuta 2021

Gluteenittomat ananasmuffinssit suklaasydämellä


Niin eksoottiselta kuin tuotos kuulostaakin, ei se oikeastaan ole. Ananas tuo pehmeyttä ja mehevyyttä muffinsseihin. Kivaa ja erilaista tarjottavaa niin juhliin, kahvipöytään kuin piknikillekin!  😊


Gluteenittomat ananasmuffinssit (n. 16 kpl)

  • 1 dl sulaa margariinia
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vaniljarahkaa
  • 1 dl ananasmurskaa/-sosetta tms.
  • 1 dl maitoa
  • 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 dl suklaata murustettuna


Lisäksi 

Pinnalle koristeeksi pieniä ananaspaloja
1 tl kanelia

Sulata rasva. Murusta suklaa ja ota sivuun muutamia ananaspaloja koristelua varten. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, maito, ananasmurska ja sula rasva. Sekoita kevyesti. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne edelliseen seokseen. Sekoita vielä ja jaa tasaisesti muffinssivuokiin. Piilota murustettu suklaa taikinan sekaan. Asettele päälle ananaspalasia ja ripottele kanelia. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti