kotiliesi

maanantai 27. elokuuta 2018

Gluteenittomat ananasmuffinssit suklaasydämellä


Niin eksoottiselta kuin tuotos kuulostaakin, on taustalla jälleen aikomus hyödyntää jääkaapin (ja muidenkin kaappien) jämäosastoa. Sori jos pilasin kauniin illuusion joka teille lukijoille ehkä kerkesi jo syntyä 😊

Homman nimi siis oli puhtaasti tämä: pilkottu ananas jääkaapissa, joka tulisi hyötykäyttää ja toinen löytö: viime pääsiäisestä jäänyt mignon-muna. Mitäpä näistä sitten vääntäisi? Eli ananasmuffinsseja suklaasydämellä! 😊


Gluteenittomat ananasmuffinssit (n. 16 kpl)


  • 1 dl sulaa margariinia
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vaniljarahkaa
  • 1 dl ananasmurskaa/-sosetta tms.
  • 1 dl maitoa
  • 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 dl suklaata murustettuna


Lisäksi 

Pinnalle koristeeksi pieniä ananaspaloja
1 tl kanelia

Sulata rasva. Murusta suklaa ja ota sivuun muutamia ananaspaloja koristelua varten. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, maito, ananasmurska ja sula rasva. Sekoita kevyesti. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne edelliseen seokseen. Sekoita vielä ja jaa tasaisesti muffinssivuokiin. Piilota murustettu suklaa taikinan sekaan. Asettele päälle ananaspalasia ja ripottele kanelia. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti