Loppukesä ja alkusyksy ovat aina enemmän tai vähemmän
sadonkorjuun aikaa. Tai onhan sitä periaatteessa alkukeväästä myöhäiseen
syksyyn, mutta sesongin vilkkain ajankohta osuu tähän. Mennyt kesä (joo syksy
alkaa heti elokuusta 😊)
on käsittääkseni ollut joiltain osin
vähäsatoinen – ”kiitos” helteiden ja vähäisten sateiden. Itse en ole
valitettavasti päässyt apajille terveyssyihin vedoten, joten tavallaan olen
kuulopuheiden varassa tässä asiassa.
Tämä ei ole tämän kesän kantarellisatoa. Vakkaripaikka ammotti tyhjyyttään pari päivää sitten. |
No, syksy on vielä tulossa (leikitään nyt vielä kesää kumminkin
😊) ja kenties sienisato voisi yllättää? Marjojen
suhteen toivo taitaa olla menetetty. Omenasato sen sijaan on tänä vuonna taas
kypsyttänyt parastaan. Puut suorastaan notkuvat ompuista ja tästä se sitten lähti,
nimittäin gluteenittomat omenamuffinssit 😊.
Alla ohje, taatusti maistuu kaikille! Ja
jos ei tykkää sattumista (kuten minä) niin ne lohkotut omenat voi jättää pois
osittain tai kokonaan.
Gluteenittomat omenamuffinssit (L)
16 kpl
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (L)
- 1/2 dl maitoa (L)
- 2 munaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 prk paistonkestävää omenamarmeladia
- 3-4 pientä omenaa lohkottuina koristeeksi
- Päälle kanelia ripoteltuna
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Sekoita toisessa astiassa sokerit, tuorejuusto, maito, kananmunat, öljy ja omenamarmeladi. Yhdistä jälkimmäinen seos ensimmäisen kanssa. Annostele taikina muffinivuokiin.
Lohko omenoista pieniä viipaleita ja asettele jokaiseen muffinssivuokaan muutama. Ripottele päälle kanelia. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä pintaansa.
Omppumuffinssit voi halutessaan koristella omenalohkoilla - tai ilmankin pärjää ☺. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti