kotiliesi

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Luonnosta pöytään


Loppukesä ja alkusyksy ovat aina enemmän tai vähemmän sadonkorjuun aikaa. Tai onhan sitä periaatteessa alkukeväästä myöhäiseen syksyyn, mutta sesongin vilkkain ajankohta osuu tähän. Mennyt kesä (joo syksy alkaa heti elokuusta 😊) on käsittääkseni ollut joiltain osin vähäsatoinen – ”kiitos” helteiden ja vähäisten sateiden. Itse en ole valitettavasti päässyt apajille terveyssyihin vedoten, joten tavallaan olen kuulopuheiden varassa tässä asiassa. 

Tämä ei ole tämän kesän kantarellisatoa. Vakkaripaikka ammotti tyhjyyttään pari päivää sitten.
No, syksy on vielä tulossa (leikitään nyt vielä kesää kumminkin 😊) ja kenties sienisato voisi yllättää? Marjojen suhteen toivo taitaa olla menetetty. Omenasato sen sijaan on tänä vuonna taas kypsyttänyt parastaan. Puut suorastaan notkuvat ompuista ja tästä se sitten lähti, nimittäin gluteenittomat omenamuffinssit 😊. 

Alla ohje, taatusti maistuu kaikille! Ja jos ei tykkää sattumista (kuten minä) niin ne lohkotut omenat voi jättää pois osittain tai kokonaan.


Gluteenittomat omenamuffinssit (L)
16 kpl


  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (L)
  • 1/2 dl maitoa (L)
  • 2 munaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 prk paistonkestävää omenamarmeladia
  • 3-4 pientä omenaa lohkottuina koristeeksi
  • Päälle kanelia ripoteltuna


Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Sekoita toisessa astiassa sokerit, tuorejuusto, maito, kananmunat, öljy ja omenamarmeladi. Yhdistä jälkimmäinen seos ensimmäisen kanssa. Annostele taikina muffinivuokiin.

Lohko omenoista pieniä viipaleita ja asettele jokaiseen muffinssivuokaan muutama. Ripottele päälle kanelia. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä pintaansa.
Omppumuffinssit voi halutessaan koristella omenalohkoilla - tai ilmankin pärjää ☺.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti