kotiliesi

perjantai 17. elokuuta 2018

Pyttismunakupit


Taas mennään teemalla ’kerätään jämät jääkaapista ja yhdistetään vuoassa’. 😊 Eikä konseptissa ole mitään vikaa – veikkaan, että aika moni toteuttaa samaa periaatetta! Nyt kokeiluvuorossa oli hieman erikoisempaa, mutta kuitenkin melko tavallista. 

Pakastimessa oli pyörinyt puolen kilon pussi pyttipannua ja paketillinen valmiiksi kuutioituja nakkeja. Perustoteutus olisi heittää ne pannuun, mutta ideaa voi viedä vähän pidemmälle ja tehdä pyttismunakuppeja 😊. Eli kokoat jääkaapista (tai mistä vaan) kaikkea perus-jämä-hässäkkää, yhdistät ne joko yhdessä isossa vuoassa tai sitten muffinssipellillä. Rikot muutaman munan, sotket joko veden tai kerman kanssa, kaadat hässäköiden niskaan. Sitten mausteet ja juustoraaste. Ja lopuksi uuniin. Niin erilaista, mutta helppoa ja kivaa vaihtelua! 😊


Pyttismunakupit (n. 20 kpl)


  • Valmis pussi pytti- tai lihapullapannnua (500 g)
  • 1 nakkipaketti
  • 4 munaa
  • 2 dl kermaa (tai vettä)
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pizzamaustetta


Voitele muffinssivuoan kolot tai kokonainen uunivuoka. Kuutioi nakit ja sekoita pyttipannupussin sisällön kanssa. Jaa tasaisesti muffinssivuokiin. Vatkaa munat ja kerma (tai vesi). Kaada päälle. Ripottele mausteet. Raasta juusto ja levitä lopuksi jokaisen pyttishässäkän päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti