lauantai 4. elokuuta 2018

Spagetti-kasvisvuoka


Tämän sapuskan sisältö tulee kaapin kätköistä ja kasvimaalta. Olettaen tietysti, että kyseiset edellytykset ovat olemassa 😊. Mutta jos näin on, kaupassa ei tarvitse tässä kohtaa lähteä käymään. Sitä paitsi ohjetta ei taaskaan ole pakko noudattaa orjallisesti – höystät vuoan sillä mitä kaapista ja kasvimaalta sillä hetkellä löytyy! 

Kiehtovin ja olennaisin ainesosa tässä on puolivalmiste nimeltään pasta-ateria. Näitä myydään kauppojen kuiva-aineosastoilla. Pussissa on yleensä kuivana tavarana kahden hengen annos, joka valmistuttuaan on siis pasta-ateria. Kypsennys tapahtuu tavallisen pastan tapaan kiehuvan veden kautta sopivasti sekoitellen. Tässä kohtaa tulevat ne kaappien kätköt mukaan 😊. Itse keräsin kokoon ”vanhoja” pasta- ja spagettipussien jämiä ja heitin sekaan kiehuvaan veteen. 

Kasvimaan antimet -osasto on sitten toinen juttu. Käytännössä siis spagettivuoan kasvisosuus on ensinnäkin riippuvainen kasvimaasta – jos sellainen on. Ja toisekseen mikä sitten on kypsää. Kolmanneksi huomioksi kannattaa kuitenkin ottaa hiven järkeä mukaan ettei nyt ihan mitä tahansa heitä sekaan vaan ”heittämisen vuoksi” 😊

Kasvimaan anti ratkaisee kasvisvalinnat! ☺

Tässä kuitenkin valmistamani spagetti-kasvisvuoan ohje, jossa siis meidän kaapin kätköistä ja kasvimaan antimista 😊.


Spagetti-kasvisvuoka

  • 1 pussi pasta-ateria puolivalmistetta (mukaan voi keittää muitakin pastajämiä, jos keittoajat ovat sinne päin)
  • 1 kesäkurpitsa
  • 5 porkkanaa
  • N. 20 kirsikkatomaattia
  • Tillinippu
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl yrttimaustetta


Keitä pasta-ateria ja mahdolliset makaronien jämät ohjeiden mukaan. Silppua tilli, kuori ja suikaloi vihannekset. Sekoita isossa kipossa keitetyt pastat liemineen, silputtu tilli, suikaloidut kasvikset sekä kirsikkatomaatit. Levitä kokonaisuus uunivuokaan, ripottele päälle yrttimauste ja kaada lopuksi ruokakerma. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia. Puolivälissä voi vähän käännellä ja möyriä vuoan sisältöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti