Tämän sapuskan sisältö tulee kaapin kätköistä ja
kasvimaalta. Olettaen tietysti, että kyseiset edellytykset ovat olemassa 😊.
Mutta jos näin on, kaupassa ei tarvitse tässä kohtaa lähteä käymään. Sitä
paitsi ohjetta ei taaskaan ole pakko noudattaa orjallisesti – höystät vuoan
sillä mitä kaapista ja kasvimaalta sillä hetkellä löytyy!
Kiehtovin ja olennaisin ainesosa tässä on puolivalmiste
nimeltään pasta-ateria. Näitä myydään kauppojen kuiva-aineosastoilla. Pussissa
on yleensä kuivana tavarana kahden hengen annos, joka valmistuttuaan on siis
pasta-ateria. Kypsennys tapahtuu tavallisen pastan tapaan kiehuvan veden kautta
sopivasti sekoitellen. Tässä kohtaa tulevat ne kaappien kätköt mukaan 😊.
Itse keräsin kokoon ”vanhoja” pasta- ja spagettipussien jämiä ja heitin sekaan
kiehuvaan veteen.
Kasvimaan antimet -osasto on sitten toinen juttu.
Käytännössä siis spagettivuoan kasvisosuus on ensinnäkin riippuvainen kasvimaasta
– jos sellainen on. Ja toisekseen mikä sitten on kypsää. Kolmanneksi huomioksi
kannattaa kuitenkin ottaa hiven järkeä mukaan ettei nyt ihan mitä tahansa heitä
sekaan vaan ”heittämisen vuoksi” 😊.
![]() |
Kasvimaan anti ratkaisee kasvisvalinnat! ☺ |
Tässä kuitenkin valmistamani spagetti-kasvisvuoan ohje,
jossa siis meidän kaapin kätköistä ja kasvimaan antimista 😊.
Spagetti-kasvisvuoka
- 1 pussi pasta-ateria puolivalmistetta (mukaan voi keittää muitakin pastajämiä, jos keittoajat ovat sinne päin)
- 1 kesäkurpitsa
- 5 porkkanaa
- N. 20 kirsikkatomaattia
- Tillinippu
- 2 dl ruokakermaa
- 2 tl yrttimaustetta
Keitä pasta-ateria ja mahdolliset makaronien jämät ohjeiden
mukaan. Silppua tilli, kuori ja suikaloi vihannekset. Sekoita isossa kipossa
keitetyt pastat liemineen, silputtu tilli, suikaloidut kasvikset sekä kirsikkatomaatit.
Levitä kokonaisuus uunivuokaan, ripottele päälle yrttimauste ja kaada lopuksi
ruokakerma. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia. Puolivälissä voi
vähän käännellä ja möyriä vuoan sisältöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti