kotiliesi

lauantai 25. elokuuta 2018

Vartalotyynyn valmistus


Ja jälleen ollaan hyvän nukkumisergonomian äärellä. Näitä tyynynmulkkauskokeiluja on ollut jonkin verran elämän varrella – tuntuu pikku hiljaa, että homma lipsuu harrastuksen puolelle … 😊 No ehkei nyt ihan. Sitä oikeaa vaan ei ole tullut vastaan! Sen olen sentään oppinut, että kaupat eivät sellaisia myy. Hommaan oli siis jälleen ryhdyttävä itse.

Siispä sarjassamme oikeanlaisen tyynyn etsintä: vartalotyynyn valmistus itse. Ai miksi? Tuntuu siltä, että silloin harvoin kun Lidlissä on vartalotyyny tarjouksessa (eli oikeasti sikahalpa) niin onnistun jotenkin ohittamaan sen – ei tietenkään tarkoituksella. Se nyt vaan menee (aina) niin.

Lähtötilanne. Kaksi pitkää pötkylätyynyä (50 x 90 cm) avataan keskeltä ja ommellaan yhteen. Näin muodostuu yksi pitkä pötkylätyyny.
Vartalotyynyn kehuttu ergonomia perustunee käsittääkseni pariin asiaan: kun nukut kylkiasennossa halaamalla tyynyä, ovat selkä ja niska-hartia-seutu oikeaoppisessa asennossa. Kuulostaa kivalta 😊. Käytännössä tietysti asia ei ole näin simppeli. Moni nukkuja vaihtaa asentoaan yöllä useasti ja vartalotyynyn tulisi mielellään pysyä tässä ”matkassa mukana”. Noh, kokemuksesta voin sanoa, että ei pysy ei! Ja jos pysyykin niin sen verran tyynyn uudelleenasettelu herättää, että huonounisen unet lyhenevät entisestään ☹.

Vaihe kaksi. Ei kukaan väittänytkään yhteenompelun olevan helppoa. Toki olisi voinut ottaa täytteet ensin vekeen ja laittaa takaisin jostain pienestä reiästä… Tyylinsä kullakin.☺
Joka tapauksessa vartalotyyny on mainio unikaveri, ei siitä mihinkään pääse! Edellä mainitut seikat ja jokaisen yksilöllinen nukkumistyyli saattavat vaikuttaa siihen, tulisiko tästä juuri se sinun paras unikaveri. Kokeilu sen kertokoot. Tässä postauksessa käydään läpi tyynyn valmistus itse. Tosiasiassa kuitenkin jos sinne Lidliin tulee se tarjous niin juokse jo ihminen, juokse sinne! 😊

Valmis pötkylä piestään niin, että täytteet asettuvat tasaisesti. Sitten ommellaan yhteen kaksi 50 x 90 cm tyynyliinaa, jolloin saadaan yksi megatyynyliina. Done and deal. Tuliko halvemmaksi? No jos vartalotyynyt maksavat kauapoissa lähemmäs 100 euroa niin tämä on noin puolet edullisempi. Paitse se Lidlin halpiversio ☺.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti