Flammkuchen on tätä ennen ollut varsin vieras ruoka
itselleni. Pizzamainen liekkipiirakka, joka valmistetaan törkeän korkeassa
lämpötilassa – ihan kiva mainoslause 😊. Pari kertaa oli pakko tarkistaa, että
tulihan sitä ranskankermaa koko purkki, kun jostain oli jäänyt mieleen kolme
ruokalusikallista… Kiva siinä vaiheessa kun on jo kipannut ja voidellut pohjan
koko purkillisella 😊. Mutta kyllä vaan, koko satsi kuuluu asiaan.
Ajatuksena ihastuin eniten siihen, että tässä ei käytetä
lainkaan hiivaa. 😊 Uskon, että flammkuchen onnistuu yhtä hyvin
vehnäpohjaisena kuin gluteenittomanakin. Maku ainakin on hyvä! Täytteiden
suhteen jokainen voi soveltaa makunsa mukaan. Käsittääkseni ”perusraaka-aineina”
tässä on aina pekoni ja sipuli – joissain muodoissa. Jos oikein haluaa ”elämän risaiseksi”
niin voisi kokeilla vaikka kylmäsavulohta ja satokauden sieniä 😊.
Pohjasta tulee muuten ihan rapsakka tälläkin ohjeella.
Yleensähän flammkuchen neuvotaan paistamaan 250 asteessa ja taikinakin pitäisi
kumota esilämmitetylle uunipellille. Noh, en tehnyt kumpaakaan ja hyvä tuli! 😊
Pohja
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1,5 dl vettä
Täyte
- 1 prk ranskankermaa
- 1 punasipuli
- 3 rkl pilkottua kevätsipulia
- 1 pkt pekonilastuja
- Kirsikkatomaatteja
- ½ tl suolaa
- Hyppysellinen mustapippuria
Sekoita suola ja jauhot keskenään. Lisää
seuraavaksi öljy ja sen jälkeen hiljalleen vesi. Sekoita taikina tasaiseksi
kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Laita taikina hetkeksi syrjään.
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi
suikaleiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit. Ota taikina esiin ja kauli ohueksi
leivinpaperin päälle. Asettele uunipellille ja ”voitele” taikina
ranskankermalla. Ripottele sipulit ja mausteet, sen jälkeen pekonilastut ja tomaatit.
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes
väriä pinnassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti