kotiliesi

tiistai 18. syyskuuta 2018

Gluteeniton raitajuurilasagne


Jotain erilaista syksyn sadonkorjuusta? Kyllä vaan, tässä on yksi vaihtoehto – ja vieläpä gluteenittomana! 😊 Koostumus ei tietenkään uunista tullessa ole aivan samaa luokkaa kuin normilasagnella, koska ainesosatkin hieman poikkeavat toisistaan. On kuitenkin kokeilemisen arvoinen vaihtoehto! 😊

Gluteeniton raitajuurilasagne
  • 4 raitajuurta
  • 1 palsternakka
  • 2 tl sitruunamehutiivistettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rahkapurkki (maustamatonta)
  • 1 prk vuohenjuustolevitettä
  • 1 pss mozzarella-juustoraastetta
  • 0,5 dl maitoa
  • 1/2 ruukku rakuunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria
  • Ripaus oreganoa pinnalle

Kuori raitajuuret ja viipaloi. Kuori palsternakka ja raasta.

Keitä raitajuuria suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi vedestä ja kuivaa talouspaperilla. Asettele lautaselle ja tiputtele päälle sitruunamehutiiviste.

Yhdistä rahka, vuohenjuusto, puolet juustoraastepussista sekä maito, onnistuu helpoiten blenderillä. Hienonna joukkoon puolikas ruukullinen rakuunaa sekä lisää suola ja mustapippuri.

Laita uunivuoan pohjalle kerros raitajuuria ja palsternakkaraastetta. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle loput juustoraasteet ja ripottele hieman oreganoa. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti