Omat aiemmat kokemukset wokista liittyvät sen syömiseen –
hyvää on ollut! 😊 Nyt päätin itse tarttua tuumasta toimeen ja
tehdä tätä aasialaishenkistä sapuskaa. Tosin, olen miettinyt wokin määritelmää
– olenko nyt siis virallisesti valmistanut wokkia vai ihan vaan jotain
kala-kasvispannua? Noh, jos nyt viilataan pilkkua niin wokin valmistuksessa
käytetään omaa pannua, tietynlaisia mausteita, soijakastiketta, riisiä tai
nuudeleita – ja niitä wokkivihanneksia. Yleensä myös lihaa tai kalaa. Näistä
suurimman osan kohdalle voin laittaa ’check’, joten sovitaan, että tein wokkia 😊.
Kalaksi valikoitui hauki, koska sitä oli pakastimessa.
Wokkivihannekset ovat tässä tapauksessa satokauden kasviksia, koska niitä oli
sopivasti tarjolla. Wokki on siitä kiva, että sitäkin voi soveltaa niin monella
tapaa 😊. Pääasia, että ainesosien, mausteiden ja
kypsennyslämpötilan suhde on oikea!
Hauki-kasviswokki
- 400 g haukea
- 300 g satokauden kasviksia (tässä raitajuurta, maa-artisokkaa, naurista jne.)
- 2 rkl öljyä
- 2 tl wokkimaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
Lisäksi riisiä 3 dl
Kuori kasvikset ja suikaloi. Poista kalasta mahdolliset
ruodot ja kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja kala.
Sekoittele kunnes pehmenevät hiukan.
Keitä riisi ohjeen mukaan ja jatka vielä hieman kasvisten ja
kalan kypsennystä. Kun riisi on valmista, valuta vesi ja sekoita muiden
joukkoon. Lisää mausteet ja pyörittele wokkia parisen minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti