lauantai 22. syyskuuta 2018

Hauki-kasviswokki


Omat aiemmat kokemukset wokista liittyvät sen syömiseen – hyvää on ollut! 😊 Nyt päätin itse tarttua tuumasta toimeen ja tehdä tätä aasialaishenkistä sapuskaa. Tosin, olen miettinyt wokin määritelmää – olenko nyt siis virallisesti valmistanut wokkia vai ihan vaan jotain kala-kasvispannua? Noh, jos nyt viilataan pilkkua niin wokin valmistuksessa käytetään omaa pannua, tietynlaisia mausteita, soijakastiketta, riisiä tai nuudeleita – ja niitä wokkivihanneksia. Yleensä myös lihaa tai kalaa. Näistä suurimman osan kohdalle voin laittaa ’check’, joten sovitaan, että tein wokkia 😊.

Kalaksi valikoitui hauki, koska sitä oli pakastimessa. Wokkivihannekset ovat tässä tapauksessa satokauden kasviksia, koska niitä oli sopivasti tarjolla. Wokki on siitä kiva, että sitäkin voi soveltaa niin monella tapaa 😊. Pääasia, että ainesosien, mausteiden ja kypsennyslämpötilan suhde on oikea!

Hauki-kasviswokki


  • 400 g haukea
  • 300 g satokauden kasviksia (tässä raitajuurta, maa-artisokkaa, naurista jne.)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl wokkimaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta

Lisäksi riisiä 3 dl

Kuori kasvikset ja suikaloi. Poista kalasta mahdolliset ruodot ja kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja kala. Sekoittele kunnes pehmenevät hiukan.

Keitä riisi ohjeen mukaan ja jatka vielä hieman kasvisten ja kalan kypsennystä. Kun riisi on valmista, valuta vesi ja sekoita muiden joukkoon. Lisää mausteet ja pyörittele wokkia parisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti