kotiliesi

torstai 13. syyskuuta 2018

Lämpimät uuni(hävikki)sämpylät


Leipä- ja hävikkiviikko yhdistävät voimansa! 😊 Tässä yksi tapa hyödyntää sekä ylijääneet leivät että muuta jääkaapin hävikkiä. Lämpimiä voileipiä eli lämppäreitä voi valmistaa niin monella tavalla ja toisaalta ainesosatkin ”elävät” sen mukaan mikä milloinkin on jääkaapin sisältö eli älkööt kukaan ottako mitään paineita näiden tekemisestä! 😊

Näillä hävikkituotteilla liikkeelle! ☺


  • 3 sämpylää
  • 3 munaa
  • 3 sulatejuustoviipaletta
  • Kinkkusuikaleita
  • 5 kirsikkatomaattia
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • Hyppysellinen jauhettua mustapippuria


Koverra sämpylästä kansi pois (anna koiralle, lapselle tai kuivata ja raasta korppujauhoksi). Laita täytteet sisään ja päälle tomaattisiivuja pari.  Ripottele seuraavaksi mausteet ja asettele juustosiivut. Riko päälle kananmuna per sämpylä. Ripottele päälle vielä hyppysellinen mustapippurijauhetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti