kotiliesi

sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Omenainen luumu-kaurapaistos


Satokauden annista on jälleen kehitetty hieman erilaisempi versio. Luumujen kypsymiskausi on käsillä, joten jos puu on tänä vuonna päättänyt tuottaa sadon, sitä tulee luultavasti runsain mitoin 😊. Luumuista voi tehdä vaikka hilloa, kiisseliä, mehua – tai tätä kaurapaistosta, johon on upotettu sekä luumuja että omenoita. 

Herkun voi halutessaan valmistaa gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita sekä jauhoja. Tämä on valmistettu niin, että pääainesosat ovat mahdollisimman pienessä muodossa. Voi toki valmistaa myös niin – jos sattumista tykkää – että luumut ovat luumuja ja omenat omenoita. 😊


Omenainen luumu-kaurapaistos


  • 10 luumua
  • 2 omenaa
  • ½ dl sulaa margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl jauhoja
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl kanelia


Poista luumuista kivet ja lohko omenat. Laita blenderiin siirapin kanssa. Nypi margariini ja kuivat aineet murumaiseksi mössöksi. Lusikoi uunivuokaan omena-luumu-siirappiseos ja ripottele päälle murumössö. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti