Satokauden annista on jälleen kehitetty hieman erilaisempi
versio. Luumujen kypsymiskausi on käsillä, joten jos puu on tänä vuonna
päättänyt tuottaa sadon, sitä tulee luultavasti runsain mitoin 😊.
Luumuista voi tehdä vaikka hilloa, kiisseliä, mehua – tai tätä kaurapaistosta,
johon on upotettu sekä luumuja että omenoita.
Herkun voi halutessaan valmistaa gluteenittomana
käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita sekä jauhoja. Tämä on valmistettu
niin, että pääainesosat ovat mahdollisimman pienessä muodossa. Voi toki
valmistaa myös niin – jos sattumista tykkää – että luumut ovat luumuja ja
omenat omenoita. 😊
Omenainen luumu-kaurapaistos
- 10 luumua
- 2 omenaa
- ½ dl sulaa margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl jauhoja
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 1 tl kanelia
Poista luumuista kivet ja lohko omenat. Laita blenderiin
siirapin kanssa. Nypi margariini ja kuivat aineet murumaiseksi mössöksi.
Lusikoi uunivuokaan omena-luumu-siirappiseos ja ripottele päälle murumössö.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti