Porkkana on siitä jännä juures, että se toimii
kaikenlaisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Joku ihmeen ”mehevöittämisominaisuus”
sillä vissiin on … 😊 Eli siis sämpylät, pullat ja kaikenmaailman
makeat leivonnaiset onnistuvat, kun niihin sisällyttää porkkanaa.
Enpä ole aiemmin tehnyt porkkanadonitseja, joten tässä tämän
onnistuneen kokeilun resepti – ja toki gluteenittomana ja laktoosittomana! 😊
Ainekset
- 1 muna
- 2 dl maitoa (L)
- 50 g voita (L)
- 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 dl sokeria
- 1 porkkana
Kuorrute
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl elintarvikeväriä
Koristeluun nonparelleja yms.
Sulata voi ja siivilöi kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää kaneli ja sokeri.
Kuori ja paloittele porkkana. Hienonna porkkana monitoimikoneessa maidon, munan ja voisulan kanssa.
Yhdistä kosteat aineet kuiviin nopeasti sekoittaen. Voitele 12-koloinen donitsipelti ja pursota taikina koloihin. Täytä kolot taikinalla vain puolilleen.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna donitsien jäähtyä ennen koristelua.
Sekoita kuorruteaineet keskenään ja dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutukseen, anna niiden valua hieman ja käännä oikein päin leivinpaperille. Ripottele päälle muut koristeet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti