Kävipä niin, että saimme ämpärillisen juuri maasta kaivettuja
porkkanoita. Ei siinä mitään 😊, mutta niille tartteis keksiä jotain
jatkokäyttöä… Siispä ideoimaan! Ja päädyin seuraaviin gluteenittomiin
tuotoksiin: porkkanapeltileipä, tiikeriporkkanamuffinssit sekä
porkkanalihapullat. Helppoja tehdä ja kiva tapa hyödyntää ylimääräiset porkkanat!
😊 Lisäksi tietysti raastoin (monitoimikoneella
😊) pakkaseen ”muutaman” purkillisen…
![]() |
Gluteeniton porkkanapeltileipä on nopea ja helppo valmistaa. |
Gluteeniton
porkkanapeltileipä
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 0,5 dl rypsiöljyä
Yhdistä kuivat aineet ja porkkanaraaste keskenään, samoin nestemäiset keskenään. Sekoita kuivat hiljalleen nestemäisten joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota vettä päälle, pistele reikiä haarukalla ja ripottele jauhoja. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
![]() |
Toiselta puolelta suklainen, toiselta porkkanaisen makea - mikset kokeilisi? ☺ |
Gluteenittomat
tiikeriporkkanamuffinssit
12 kpl
12 kpl
- 1 dl hienoa porkkanaraaste
- 1 dl sulaa voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi taikinan jakamisen jälkeen:

3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa voi, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja vatkaa vielä hetki. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä nestemäisten ainesten kanssa.
Jaa taikina kahteen kulhoon, jotta saat ”tiikeriefektin” muffinsseihin. Lisää toiseen kulhoon 3 ruokalusikallista gluteenitonta jauhoseosta ja toiseen 3 ruokalusikallista kaakaojauhetta.
Voitele muffinssivuoka ja lusikoi aina kuhunkin koloon puolet kumpaakin taikinaa. Älä täytä ihan täyteen. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
![]() |
Porkkana taipuu myös lihapullien pääraaka-aineeksi. |
Gluteenittomat porkkanalihapullat
n. 20 kpl
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
- ½ dl vettä
- 3 rkl gluteenittomia korppujauhoja
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl yrttimaustetta
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 muna
Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Sekoita vesi ja
korppujauhot. Lisää mukaan porkkanaraaste ja jauheliha sekä mausteet ja muna.
Sekoita tasaiseksi ja pyörittele kostutetuilla käsillä lihapullia. Asettele
leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti