kotiliesi

tiistai 16. lokakuuta 2018

Porkkana taipuu moneksi: 3 helppoa gluteenitonta ohjetta


Kävipä niin, että saimme ämpärillisen juuri maasta kaivettuja porkkanoita. Ei siinä mitään 😊, mutta niille tartteis keksiä jotain jatkokäyttöä… Siispä ideoimaan! Ja päädyin seuraaviin gluteenittomiin tuotoksiin: porkkanapeltileipä, tiikeriporkkanamuffinssit sekä porkkanalihapullat. Helppoja tehdä ja kiva tapa hyödyntää ylimääräiset porkkanat! 😊 Lisäksi tietysti raastoin (monitoimikoneella 😊) pakkaseen ”muutaman” purkillisen…



Gluteeniton porkkanapeltileipä on nopea ja helppo valmistaa.


Gluteeniton porkkanapeltileipä

  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl rypsiöljyä



Yhdistä kuivat aineet ja porkkanaraaste keskenään, samoin nestemäiset keskenään. Sekoita kuivat hiljalleen nestemäisten joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota vettä päälle, pistele reikiä haarukalla ja ripottele jauhoja. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.


Toiselta puolelta suklainen, toiselta porkkanaisen makea - mikset kokeilisi? ☺

Gluteenittomat tiikeriporkkanamuffinssit

12 kpl


  • 1 dl hienoa porkkanaraaste
  • 1 dl sulaa voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria


Lisäksi taikinan jakamisen jälkeen:

3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa voi, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja vatkaa vielä hetki. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Yhdistä nestemäisten ainesten kanssa.

Jaa taikina kahteen kulhoon, jotta saat ”tiikeriefektin” muffinsseihin. Lisää toiseen kulhoon 3 ruokalusikallista gluteenitonta jauhoseosta ja toiseen 3 ruokalusikallista kaakaojauhetta.

Voitele muffinssivuoka ja lusikoi aina kuhunkin koloon puolet kumpaakin taikinaa. Älä täytä ihan täyteen. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.




Porkkana taipuu myös lihapullien pääraaka-aineeksi.


Gluteenittomat porkkanalihapullat

n. 20 kpl


  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl gluteenittomia korppujauhoja
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl yrttimaustetta
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 muna


Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Sekoita vesi ja korppujauhot. Lisää mukaan porkkanaraaste ja jauheliha sekä mausteet ja muna. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele kostutetuilla käsillä lihapullia. Asettele leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti