tiistai 20. marraskuuta 2018

DIY: Isoäidinneliökämmekkäät


Nimihirviö tuo ensin mieleen lähinnä jonkin uuden metsäsienilajikkeen, mutta älä anna sen hämätä! 😊 Kyse on puhtaasti helposta virkkaus- ja neuletyöstä, joka valmistuu käden käänteessä.

Isoäidinneliö on klassinen virkkaustyö, joka voi oikeasti olla missä vaan, sen voi yhdistää mihin vaan ja se sopii kaikkialle. Isoäidinneliöllä ei voi koskaan mennä pieleen! 😊 Jos osaat virkata sen ja neuloa joustinneuletta, nämä kämmekkäät ovat käytännössä valmiit!


Isoäidinneliökämmekkäät

*Lähdetään oletuksilla, että osaat virkata isoäidinneliön sekä neuloa sukkapuikoilla joustinneuletta.*


Virkkaa ensin kaksi kämmenpohjankokoista isoäidinneliötä. Yhdistä neliöt toisiinsa neulalla ja langalla siten, että kaksi kokonaista pitkää sivua ovat kiinni toisissaan. Vastaavasti toiselta vastapuolen reunalta jätä peukalon mentävä aukko, muuten neliöt kiinni langalla ja neulalla. Sovita tässä kohtaa työtä käteesi, jotta näet miltä homma tässä kohtaa näyttää ja jäikö peukaloa varten tarpeeksi suuri reikä 😊.

Poimi ranteenpuolelta (alaosasta siis) n. 30 silmukkaa sukkapuikoille ja neulo 1 oikein 1 nurin joustinneuletta n. 7 cm verran. Tee sama silmukoiden poiminta ja joustinneuletta myös sormienpuolelle, n. 5 cm verran.

Peukalolle varatun reiän ympäri voit joko virkata piilosilmukoita tai halutessasi muutaman kerroksen myös joustinneuletta.

Ja sitten se toinen kämmekäs samalla tavalla alusta asti. 😊

4 kommenttia: