Jotain erilaista joulunajan kahvipöytään? Kyllä vaan, vastaus on
tässä! 😊
Gluteenittomat poromuffinssit saavat hymyn huulille – tai vähintään
jonkinlaisen positiivisen virneen. 😊
12 kpl muffinsseja
- 50 g voita (L)
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1 prk Valio Viola vanilja tuorejuustoa
- 2 rkl maitoa (L)
- Muffinssivuokia
Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää joukkoon sulatettu voi, sokerit ja
muna. Vatkaa nopeasti sekaisin. Yhdistä omassa kulhossaan jauhot ja
leivinjauhe. Sekoita edellisen sekoituksen kanssa tasaiseksi ja jaa
muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Koristelu
- 2 dl vispikermaa
- 1 prk maitorahkaa
- Pretzl suolakeksejä* (poron sarvet 😊)
- Muovailtavaa sokerimassaa (valkoista)
- Mustia pieniä kuulia (löytyy yleensä leivontaosastolta)
- Kirsikoita (löytyy yleensä leivontaosastolta)
Vatkaa kerma ja sekoita maitorahkan kanssa. Laita jääkaappiin jähmettymään
ja valmistele muut koristelut sillä välin. Tee silmät sokerimassasta
pyörittelemällä pieniä palloja. Asettele niiden ”sisään” mustia koristekuulia. Yritä
rikkoa suolakeksit nätisti niin, että niitä voi käyttää poron sarvina. Purista
muffinssien päälle kermavaahto-maitorahka-sekoitus. Asettele kirsikat kuonoksi
ja silmät ja sarvet paikoilleen.
Ai että, nuo onkin makeita. Tuolla koristelulla voisi tehdä suolaisiakin, taikinaan savuporoa tai savuporotuorejuustoa. Pitää varmaan kokeilla. Kiitos ohjeesta. Kokeilen makeaakin.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä eri variaatioita!! 👍🙂
Poista