kotiliesi

keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Gluteenittomat poromuffinssit


Jotain erilaista joulunajan kahvipöytään? Kyllä vaan, vastaus on tässä! 😊 Gluteenittomat poromuffinssit saavat hymyn huulille – tai vähintään jonkinlaisen positiivisen virneen. 😊



12 kpl muffinsseja

  • 50 g voita (L)
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1 prk Valio Viola vanilja tuorejuustoa
  • 2 rkl maitoa (L)
  • Muffinssivuokia

Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää joukkoon sulatettu voi, sokerit ja muna. Vatkaa nopeasti sekaisin. Yhdistä omassa kulhossaan jauhot ja leivinjauhe. Sekoita edellisen sekoituksen kanssa tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.



Koristelu


  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • Pretzl suolakeksejä (poron sarvet 😊)
  • Muovailtavaa sokerimassaa (valkoista)
  • Mustia pieniä kuulia (löytyy yleensä leivontaosastolta)
  • Kirsikoita (löytyy yleensä leivontaosastolta)
*Huom! Tavalliset Prezl -suolakeksit on tehty vehnäjauhoista eli keliaakikon kannattaa jättää sarvet syömättä!*

Vatkaa kerma ja sekoita maitorahkan kanssa. Laita jääkaappiin jähmettymään ja valmistele muut koristelut sillä välin. Tee silmät sokerimassasta pyörittelemällä pieniä palloja. Asettele niiden ”sisään” mustia koristekuulia. Yritä rikkoa suolakeksit nätisti niin, että niitä voi käyttää poron sarvina. Purista muffinssien päälle kermavaahto-maitorahka-sekoitus. Asettele kirsikat kuonoksi ja silmät ja sarvet paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti